Home / schaatsers stokvisdennen winnen kardingebokaal

schaatsers stokvisdennen winnen kardingebokaal

Evenals vorig jaar vormden de 24 geselecteerde pupillen en junioren van Overijssel, onder leiding van selectietrainer Poul Veen en assistent Harry Pardijs, samen de snelste ploeg van de vijf noordoostelijke gewesten. Op IJsbaan Kardinge in Groningen streden de beste pupillen A en B, C-junioren en B-junioren van de schaatsgewesten Overijssel, Groningen, Friesland, Gelderland en Drenthe tegen elkaar om de mooie Kardingebokaal en eindigden in die volgorde.

Voor Overijssel behaalden zeven schaatsers samen elf podiumplaatsen op de 500, 700, 1000 en/of 1500 meter. Uitblinker was Deventer baanselectielid en C2-junior Chris Fredriks, met goud op zowel de 500 als de 1000 meter. Ook Stefan Westenbroek, Stokvisdennenlid en in Deventer teamgenoot van Fredriks, vergaarde veel punten, met goud op de 500 en zilver op de 1500 meter. Deze Ommenaar staat in zijn eerste jaar bij de B-junioren meteen in de top tien van de sprinters, kort voor het NK sprint junioren van 15 en 16 december in Thialf. Bij De Stokvisdennen heeft hij bovendien al vroeg in het seizoen de clubrecords op de 300, 500, 1000 en 3000 meter op zak, alle vier overgenomen van Freddy Wennemars. De records staan nu op 23,75 (snelste van Nederland), 37,67 (vierde), 1:15,22 (negende) en 4:15,15 (39ste).

Bij de C-junioren deden Dalfsenaren Joep Wennemars en Mees Hulst goede zaken. Wennemars werd vierde en vijfde op de 500 en 1000 meter, met vlak achter zich Hulst, teamgenoot van Fredriks en Westenbroek, met twee keer een zesde plaats. Ook deze Stokvisdenners staan er landelijk goed voor, met een zevende en dertiende plaats op de ranglijst voor de gecombineerde allroundafstanden 500 en 1500 meter. Zij hopen zich 13 januari voor dit NK te plaatsen.

In Dronten liet C-pupil Britt van der Linden uit Zwolle zien terecht landelijk op een derde plaats te staan op de combinatie haar NK-afstanden 300 en 500 meter. Zij won de supersprint met eerste plaatsen op de twee 100 meters en tweede plaatsen op de twee 300 meters. Ook zij is in het bezit van vier clubrecords, met 12,62 op de 100, 30,86 op de 300, 50,12 op de 500 en 1:12,73 op de 700 meter. Zij maakt een zeer goede kans 27 januari haar eerste pupillen-NK te mogen rijden in Groningen.

Lees ook

Politiek Verwoord

Dalfsen – Verschillende politieke partijen uit de gemeente geven hun actuele standpunten weer. In deze …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.