Home / saxenburgh groep werkt samen rondom herstelzorg

saxenburgh groep werkt samen rondom herstelzorg

Verwijzers, zoals huisartsen en medisch specialisten kunnen nu simpel en snel een opname realiseren middels één telefoontje. Vanwege een toenemende groep zorgbehoevende cliënten die slechts tijdelijk een opname buiten de deur nodig hebben, is dit een waardevolle verbetering. De overeenkomst, die per 1 januari ingaat, is daarmee een goed voorbeeld hoe zorgpartijen elkaar steeds nadrukkelijker weten te vinden.

De overeenkomst is getekend door de ELV-aanbieders Baalderborg Groep, de ZorgZaak, de Tangenborgh Groep, Treant, en de Saxenburgh Groep. Namens alle huisartsen tekende Medrie, voor verwijzing vanuit het ziekenhuis de Medische Staf van de Saxenburgh Groep. Nadat Medrie en Proscoop als initiatiefnemers alle partijen bijeen gebracht hebben, heeft de Saxenburgh Groep heeft als grootste zorgaanbieder van de regio vervolgens de kartrekkersrol opgepakt. De organisatie beschikt over een centraal telefoonnummer voor huisartsen zodra ELV geïndiceerd wordt, en heeft inzichtelijk waar de beschikbare bedden zijn. Door de samenwerking kan de cliënt sneller geplaatst worden in de instelling van voorkeur.

ELV, ook wel herstelzorg genoemd, is medisch noodzakelijk kortdurend verblijf in een zorginstelling. Dit verblijf omvat een verscheidenheid aan activiteiten; observeren, bewaken, diagnosticeren en medicatie toedienen. Het verblijf is gericht op herstel van de cliënt en de situatie/context waarin deze zich bevindt en daarmee op terugkeer naar huis. Het is bedoeld voor kwetsbare mensen die tijdelijk niet meer of nog niet verantwoord in hun eigen woonomgeving kunnen verblijven, maar waarvoor geen opname in een ziekenhuis of andere zorginstelling met medisch specialistische behandeling of (geriatrische) revalidatiezorg is aangewezen.

Lees ook

Hervormd Zangkoor heeft plaats voor nieuwe leden

OMMEN – Na anderhalf jaar is het Hervormd Zangkoor weer begonnen met repeteren. Hier werd …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.