Home / s v nieuwleusen krijgt te weinig tegen s v bedum

s v nieuwleusen krijgt te weinig tegen s v bedum

S.V. Nieuwleusen, dat dit seizoen te maken heeft met veel blessureleed, startte met Roy Bollemaat in de basis. Hij vormde samen met de andere junior, Stefan van Veen, het centrale verdedigingsduo. Beide jongelingen lieten een degelijke indruk achter en lieten zien dat de jeugd van S.V. Nieuwleusen (op termijn) veel te bieden heeft.

De ploeg van David Leeuw ging voortvarend van start en forceerde in de eerste minuten meteen een hoekschop. Hierna was het vooral S.V. Bedum dat veelvuldig de aanval zocht. De thuisploeg speelde compact en met veel discipline en voorkwam dat het balbezit van de gasten daadwerkelijk gevaar en doelrijpe kansen opleverde. Via de spitsen Tom Vasse en Remon Scheper probeerden de Nieuwleusenaren af en toe wat terug te doen, maar de Groningse verdedigers en doelman reageerden adequaat.

S.V. Bedum hield het initiatief, maar zowel de verdediging van S.V. Nieuwleusen als doelman Timo Muller hielden stand. Op slag van rust was het dan toch S.V. Bedum dat via hun rechterspits gevaarlijk werd en op, voor de thuisploeg, ongelukkige wijze de 0-1 ruststand bepaalde.
Na rust bleef het lang 0-1 en bleef het thuispubliek hoop koesteren op een gelijkspel of misschien zelfs meer.

Na het inbrengen van Justin Beentjes en de A-junioren Thomas Huzen en Machiel Pluim werd meer en meer de aanval gezocht. Nadat de ploeg uit Nieuwleusen aantal gevaarlijk werd uit een hoekschop was het uiteindelijk Tom Vasse die de gelijkmaker liet aantekenen. Uit de kluts kwam de bal voor de voeten van Tom en hij liet deze buitenkans in de 85e minuut niet onbenut en schoot de 1-1 koelbloedig binnen.

De supporters van de thuisploeg vierden deze gelijkmaker als een overwinning. Helaas was de vreugde van korte duur. Net voordat de blessuretijd in ging waren het de gasten uit Bedum die de 1-2 eindstand op het scorebord lieten zetten. Voor de jonge ploeg van trainer David Leeuw een bittere pil. Een punt tegen de nummer drie was vandaag zeker verdiend geweest.

Opstelling: Timo Muller, Stan Scholten, Stefan van Veen, Roy Bollemaat, Bas Evenboer, Anne Jan Broek (57e Thomas Huzen), Joran Buursema (76e Machiel Pluim), Ruben Brinkman, Remon Scheper, Tom Vasse, Ruben van Dijk (54e Justin Beentjes)

Lees ook

Het Boek van de Week

Iedereen gaat wel eens graag naar buiten. Dan loop je door het stadspark, de hei …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.