rust en kalmte leiden dommerdieck naar overwinning

  In de thuiswedstrijd in Nieuwleusen won d’Ommerdieck al met 13-9 van ODIS. Dus de speelwijze van de tegenstander was bekend bij d’Ommerdieck. ODIS heeft veel lengte voordeel en speelt erg fysiek. Gelukkig liet d’Ommerdieck zich niet onder druk zetten en bleef het rustig haar eigen spel spelen.

  ODIS wist gelijk in de eerste minuut te scoren, maar het antwoord van d’Ommerdieck kwam gelijk 1-1 en 1-2 voor. De teams waren aan elkaar gewaagd en scoorden in de eerste helft om en om. Daarbij was het d’Ommerdieck, die ’t eerst raak schoot. Na 3-4 kreeg ODIS een strafworp mee 4-4. Gelijk daarna verzilverde d’Ommerdieck een strafworp 4-5. Na 5-5 kwam ODIS voor ’t eerst voor 6-5. D’Ommerdieck bleef rustig de aanval opbouwen en maakte de gelijkmaker. De ruststand was 6-7.

  Een dubbele wissel bij d’Ommerdieck: Jasper Ekkelenkamp kwam in het veld voor Stefan van Veldhuizen en Esther van Dijken verving Nienke Rijkeboer. Jasper Ekkelenkamp moest even wennen aan het fysieke spel, meer kreeg een prachtige kans, die hij met een onderhandse afstandsbal, benutte. 6-8. Er was een marge van twee punten.

  In de tweede helft waren er veel kansen voor beide teams, maar de zuiverheid ontbrak. Na 7-8 zorgde d’Ommerdieck voor 7-9 en in de twaalfde minuut voor tijd schoot Agnes Compagner uit een vrije bal raak 7-10. Gelijk daarna schoot ODIS raak 8-10. In deze laatste minuten wist geen van beide teams te scoren. D’Ommerdieck bouwde rustig de aanval op, terwijl ODIS op allerlei manieren probeerde om te scoren. Het bleef bij 8-10. Door deze overwinning staat d’Ommerdieck nu op de tweede plaats.

  Doelpuntenmakers: Martin Alteveer 2x, Agnes Compagner 2x, Stefan van Veldhuizen, Astrid Aalbers, Robert Batterink, Jasper Batterink, Jasper Ekkelenkamp en Gerja Eijkenaar.

  Zaterdag 16 december speelt d’Ommerdieck in sporthal de Schakel om 20.45 uur tegen koploper De Hoeve 1 uit de Hoeve.

  Meer foto's

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.