provincie overijssel krijgt ervaren waarnemend commissaris van de koning

  De Provincie Overijssel is blij met de beoogde waarnemer. “Met Boele Staal krijgen we een zeer ervaren bestuurder die meteen aan de slag kan”, zegt loco-commissaris Eddy van Hijum namens het college van Gedeputeerde Staten.

  Met de benoeming van Boele Staal als waarnemer voorziet de minister tijdelijk in de vacature van Commissaris van de Koning in Overijssel, die was ontstaan omdat Ank Bijleveld-Schouten minister van Defensie is geworden in het nieuwe kabinet.

  Boele Staal was onder andere van 1998 tot 2007 Commissaris van de Koningin in Utrecht. Afgelopen jaar was hij waarnemend burgemeester in Arnhem. Staal (69) wordt gezien als bestuurlijk zwaargewicht. Zo was hij ook namens zijn partij D66 twee periodes lid van de Eerste Kamer.
  De waarnemend Commissaris van de Koning is inmiddels in Overijssel aan de slag en blijft aan tot een nieuwe Commissaris is benoemd.

  Meer foto's

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.