ovc 21 en marienberg stranden in kwartfinale protos weering toernooi

  Mariënberg was ingedeeld in poule D en kreeg in sporthal ’t Grootveld in Dalen te maken met de lokale favoriet Dalen, Protos uit Steenwijksmoer, FC Meppel en Germanicus uit Coevorden. De eerste wedstrijd tegen Protos eindigde in de brilstand. Het tweede duel tegen FC Meppel was levendig en doelpuntrijk (4-5), maar leverde de Beerzervelders geen wedstrijdpunt op. Nadat ook in de derde confrontatie tegen Germanicus winst uit bleef (1-1), werd het een lastig verhaal. De hoop spatte uiteen in het afsluitende duel tegen poulewinnaar Dalen, dat eindigde in verlies met de kleinst mogelijke cijfers.

  Eindstand poule D: Dalen 4-12, Germanicus 4-7, FC Meppel 4-6, Mariënberg 4-2 en Protos 4-1.

  OVC ’21 begon in de Beek in Hardenberg uitstekend en wees DKB ’44 met 2-1 terug. Hierna was de koek op. Bergentheim was veel te sterk (1-5). De schade tegen Sleen bleef beperkt (0-2), maar Hardenberg ’85 liet er geen twijfel over bestaan wie de baas was (0-4).

  Eindstand poule F: Bergentheim 4-12, Hardenberg ’85 4-8, Sleen 4-7, OVC ’21 4-3 en DKB ’44 4-0.

  Ook in de Carrousel in Ommen werd gevoetbald. Turkse Kracht deed in de voorronde haar naam alle eer aan, won alle wedstrijden en behield als poulewinnaar Ommen als standplaats. Deze keer ging het een stuk minder voor de Deventernaren met Turkse wortels. Toch waren de ploegen aan elkaar gewaagd, wat tot uitdrukking kwam in de eindstand. Turkse Kracht begon met een verliespartij tegen ZZVV uit Zuidwolde (0-2). Herstel volgde ten dele tegen Gramsbergen (3-3), maar volledig tegen Pesse (3-0). In het afsluitende duel was winst noodzakelijk voor de debutant in dit toernooi, maar de zondageditie van Hoogeveen hield de Turkse furie in bedwang 3-3.

  Eindstand poule I: Hoogeveen 4-8, ZZVV 4-7, Gramsbergen 4-6, Turkse Kracht 4-5 en Pese 4-0.

  Het toernooi gaat op zaterdag 30 december verder met 25 ploegen verdeeld over vijf sporthallen. Voor alle uitslagen, standen en verder informatie, www.protosweering.nl.

  Meer foto's