openbare basisschool de dennenkamp viert 40 jarig bestaan

  In 1977 startte de openbare lagere school De Dennenkamp in de dan nog te bouwen wijk ‘Dante Zuid’ met 27 leerlingen. De wijk zou flink gaan groeien en daarom moest ook een school in de wijk worden geopend. De eerste leerlingen hadden daarvoor les gehad op de Laarakkers, maar per december 1977 werden ze over twee combiklassen verdeeld bij juf Van der Waals en meester Brouwer in de nieuwe school aan de Tureluur. De harde grens voor wat betreft de verdeling van de leerlingen werd gelegd bij de Baron Fridaghstraat.

  Woensdag 20 december is het hoogtepunt van de viering en zullen vele herinneringen opgehaald worden. “In de loop van de 40 jaar dat de school bestaat is er veel veranderd op De Dennenkamp. Zo is de tijd van de vrije woensdagmiddag voorbij en hebben we de schoolweek georganiseerd binnen een continurooster van vijf gelijke dagen voor alle leerlingen. De belevingswereld van de leerlingen is een andere dan die van 40 jaar geleden. Dat is te zien in de veranderde lesmethodes en ondersteunende materialen”, aldus directeur Mariet Mulder

  “Kinderen leren verschillen(d)’, zo luidt nog steeds het motto. Een motto gebaseerd op respect, binnen een veilige school: ieder kind mag er zijn, ieder kind leert anders, ieder kind leert dat anders heel gewoon is. Zittenblijven is niet meer aan de orde, want nu worden leerlijnen gevolgd. Ook is de school in 2013 gestart met het aanbieden van Engels vanaf groep 1. We zijn nu, vier jaar later, inmiddels een twee sterren EarlyBird-school en doen standaard de eindtoets Engels in groep 8.”

  “Eigenlijk kun je wel zeggen dat de toename van betrokkenheid van ouders met de school van hun kind, een zeer belangrijke verandering is geweest. Daar zijn we ook wel blij mee. Sinds vorig jaar oktober bieden we voor alle scholen binnen het Samenwerkingsverband Veld, Vaart en Vecht een eerste opvang van vluchtelingenkinderen in de Taalklas. Deze opvang is tijdelijk. Leerlingen zullen naar hun eigen basisschool uitstromen zodra ze de Nederlandse taal voldoende beheersen.”

  Kortom: best wel veel veranderingen sinds de start van de school in 1977. Vanaf januari heeft de school twee kleutergroepen en hebben ze ruimte nodig om een mooi feest te vieren. Daarom vieren ze het feest in Theater De Carrousel. De kinderen zullen een optreden verzorgen voor hun meesters, juffen, ouders, broertjes, zusjes, en voor 20 van de 27 eerste leerlingen van de school.

  Meer foto's

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.