obs de dennenkamp viert 40 jarig bestaan

  Achteraan de oud-leerlingen (zussen) Sandra (l) en Wilma en vooraan de leerlingen (en tweelingbroers) Sam (l) en Gijs. Daarnaast meester Carles.

  Foto/tekst: Gea Slotman

  Sandra en Wilma vertellen:
  “40 jaar geleden werd de school geopend met 27 leerlingen, verdeeld over twee gecombineerde klassen.
  Juffrouw Van de Waals stond voor klas 1 en 2, meester Brouwer voor klas 3 en 4. ’s Morgens moesten we ons per klas opstellen in nette rijen, twee aan twee, voordat we naar binnen mochten.
  Er waren 40 jaar geleden twee lokalen in gebruik. Wat wij ons kunnen herinneren is dat we vloerbedekking hadden in de lokalen en moesten schrijven met een vulpen. In de winter hadden we schaatswedstrijden op de vijver naast school. Verder was er rondom school nog niets bebouwd. We konden kijken tot de Zwolseweg. De boerderij van de familie Willems (Henk en Jan), die ook de naam van school hebben bedacht, lag tussen de weilanden.

  Onze extra taken waren koffiezetten voor de leraren en telefoon opnemen en op de kleuters passen terwijl de juf en meester pauze hadden.

  Met onze schoolreis gingen we op de fiets naar Almen (waar meester Brouwer vandaan kwam) en overnachtten we in de kampeerboerderij. We fietsten de 7 kastelenroute en de dikste boom werd bezocht.
  Wij hebben er een leuke, gezellige tijd gehad. Ook onze kinderen zijn naar de Dennenkamp geweest.”

  Tweelingbroers Sam en Gijs ter Beek zitten dit jaar in groep 8 bij meester Carles en vieren straks het 40-jarig bestaan van De Dennenkamp met onder meer de zussen Runherd:
  Gijs en Sam: “Het is nu wel anders. Als om vijf voor half negen de deur opengaat, mogen wij gewoon naar binnen. De meesters en juffen noemen we bij de voornaam, maar natuurlijk zeggen we wel meester of juf er vooraan. We hebben twee keer kamp in groep 7 en 8. Een keer naar Collendoorn en een keer naar Ameland.
  Wij hebben ook twee keer kunnen schaatsen op de vijvers naast school.
  Als we klassendienst hebben, moeten wij ook wat extra taken doen en de klas vegen.

  Toen we net begonnen was het een kleine school met vier combigroepen en vier leraren. Nu zijn er meer juffen en meesters en klassen en ook nog een NT2 groep. In de NT2 groep wordt extra mondelinge taal gegeven aan vluchtelingenkinderen zodat ze later makkelijker kunnen instromen binnen het reguliere onderwijs.

  Wij gebruiken nu geen telramen meer, maar tablets voor onder andere het rekenen. Zelfs in onze schooltijd is er van alles veranderd: we hebben al een paar jaar het vijf-gelijke-dagenrooster en vanaf groep 1 hebben we al Engelse les. Wat we heel fijn vinden is het grote speelplein en het grasveld om op te voetballen. Na dit schooljaar gaan wij van school. We hebben veel zin in het eindkamp en de eindmusical.”

  Meester Carles Bembom: “De wijk rondom De Dennenkamp verjongt na 40 jaar weer. Ook de aanwas van ‘nieuwe’ kinderen is goed te merken op school. In januari starten we zelfs met twee kleutergroepen op De Dennenkamp en daarmee hebben we in totaal vijf combiklassen en een NT2 groep.”

   

  Meer foto's

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.