marienberg en ovc 21 door in protos weering toernooi

  Tekst: Willem Lampe

  Sporthal de Carrousel bood naast de lokale favorieten OVC ’21 en OZC onderdak aan Turkse Kracht, Daarlerveen en Sportlust Vroomshoop. Turkse Kracht uit Deventer deed haar naam alle eer aan, door alle wedstrijden te winnen en werd eerste in poule I. OVC ’21 ontpopte zich als de grote verrassing en stapte als het ware op uit de dood. Nadat Turkse Kracht met 3-0 te sterk was in de openingswedstrijd, gingen ‘de blauwen’ in de stadsderby tegen OZC met dezelfde cijfers onderuit. De 2-0 zege tegen Sportlust Vroomshoop leek in eerste instantie een doekje voor het bloeden en enkel voor de sportieve eer. Maar OVC ’21 was los na dit derde duel. De afsluiter tegen Daarlerveen mondde uit in een tuchtiging, 7-0. Toch leek een derde plaats in de poule het hoogst haalbare.

  Zustervereniging OZC begon met een 2-0 overwinning op Daarlerveen, hield OVC ’21 onder de duim, maar was net als iedereen niet opgewassen tegen het Turkse geweld uit Deventer (4-2). Een gelijkspel tegen Sportlust Vroomshoop was genoeg voor plaatsing in de kwartfinale, maar de tik opgelopen tegen Turkse Kracht werkte kennelijk door. Het vierde duel ging met 2-0 de mist in, waardoor OVC ’21 verrassend als tweede eindigde en zowel OZC als Sportlust Vroomshoop kwalificatie misliepen.

  Eindstand poule I: Turkse Kracht 4-12, OVC ’21 4-6 (+3), OZC 4-6 (+1), Sportlust Vroomshoop 4-6 (+1) en Daarlerveen 4-0.

  Lemele en Mariënberg streden in de Hardenbergse sporthal De Beek voor een plaats in de kwartfinale. Naast Kloosterhaar en Hardenberg ’85 maakte Drienerlo poule F compleet. Althans dat was de bedoeling, maar de studentenploeg uit Enschde liet om onduidelijke reden verstek gaan, dus kregen de overige vier deelnemers een reglementaire 2-0 overwinning op naam. Mariënberg plaatste zich na een schriftelijke zeges op Drienerlo (2-0) en een echte op Lemele (2-1). Het openingsduel tegen poulewinnaar Hardenberg ’85 ging de mist in (0-3), terwijl de confrontatie met Kloosterhaar eindigde in een doelpuntloos gelijkspel. Voor Lemele was de papieren zege op Drienerlo allesbehalve een opsteker, die gevolgd werd door nederlagen tegen Mariënberg (1-2), Kloosterhaar (2-3) en Hardenberg ’85 (0-6).

  Eindstand poule F: Hardenberg ’85 4-12, Mariënberg 4-7 (0), Kloosterhaar 4-7 (-1), Lemele 4-3 en Drienerlo 4-0.

  Van de 100 startende gaan 50 door naar de kwartfinales, die woensdag 27 december van start gaan in tien sporthallen. Mariënberg mag naar Dalen, waar poule D wordt gespeeld. In sporthal ’t Grootveld stuiten de Beerzervelders op de lokale favoriet Dalen, naast Protos (Steenwijksmoer), FC Meppel en Germanicus (Coevorden). OVC ’21 werd geen poulewinnaar in I en wordt uit de Carrousel verjaagd. De verrassende tweede, achter Turkse Kracht, moet naar de klepperstad, waar het in poule F stuit op DKB ’44 (De Krim), Bergentheim, Sleen en het voor eigen publiek spelende Hardenberg ’85. Geen zin om in de auto te stappen, maar wel voetbal willen kijken? Dan kun je naar de Carrousel, waar Turkse Karcht als poulewinnaar van I mag blijven en zijn ongeslagen status mag verdedigen tegen de zondagedities van Pesse en Hoogeveen, Gramsbergen en ZZVV uit Zuidwolde.

  Zie www.protosweering.nl voor meer informatie.

  Meer foto's

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.