Home / marienberg boekt dubbele winst

marienberg boekt dubbele winst

Een felicitatie aan het adres van de sympathieke 34-jarige trainer uit Wierden is geheel op zijn plek. Het lag in de lijn der verwachting maar nadat de laatste kleine plooitjes tussen de enthousiaste technische commissie en Niels waren gladgestreken stond niets meer een langer dienstverband in de weg. Het bevalt Niels uitstekend op het Westerpark en omgekeerd denkt Mariënberg net zo over haar jonge en ambitieuze trainer. Kortom, contractverlenging was een logisch gevolg. Wat ik oe brom!

In het kielzog van van ’t Hoog verlengde ook assistent-trainer Theo de Lange. Tevens gaat leider Gerard Lotterman door en zal vlagger Wim Doek de vlag volgend jaar blijven hanteren. Alleen maar win-win situaties. Een teken dat alle neuzen na een enigszins verloren seizoen weer de juiste kant op wijzen. Waarvan akte!

Tja, nu de wedstrijd tegen Achilles Enschede. Die had eigenlijk na een kwartier voetballen al beslist moeten zijn. Amper vier minuten gespeeld en de 1-0 lag achter de kansloze doelman van het bezoekende Achilles. Dani van der Veen kopte fraai de corner van Erjan Lamberink binnen.

Achilles, de voormalige held uit de Trojaanse oorlog, wankelde al lichtjes op zijn sokkel maar vellen deden de roodzwarten Achilles helaas niet.
De volgende aanvallen hadden gewoon binnen vijftien minuten de 2 en 3-0 moeten opleveren. Tevens werd een glaszuiver doelpunt van André Plaggenmarsch onterecht afgekeurd wegens buitenspel. De vlaggenist van het arme Achilles had het blijkbaar koud want de gehele wedstrijd wapperde hij voortdurend met zijn stok waaraan zo’n vlag is bevestigd.

De rust en de warme kantine met superlekkere snert van Martine en warme worst van Albrecht werd zo maar met 1-0 bereikt terwijl een 4-0 tussenstand de zaken binnen het veld beter had weergegeven.

Na rust van hetzelfde laken een pak. Achilles wat er bijna niet aan te pas kwam en een Mariënberg wat wederom veel kansen kinderlijk eenvoudig stond te verprutsten. Heel veel spelers hadden last om in het ritme te komen. Ergens halverwege werd wederom een goal teruggefloten wegens buitenspel. Je stond in de mist te koekeloren, wellicht had je een schimmige figuur over het hoofd gezien. Tevens werd Mariënberg een strafschop onthouden. Hoe meer drukkers moet je krijgen…?

Pas in de 78e minuut kon Mariënberg de ban breken. Knullig uitverdedigen van Achilles gaf André Plaggenmarsch vrij baan naar het vijandelijke doel. Zijn wippertje bracht de bevrijdende 2-0 op het scorebord. Dik- en dik verdiend maar de thuisploeg liet wel heel lang Achilles in bijzonder leven.

De zwakke plek, de achilleshiel, was al snel gevonden maar Achilles had ook zo maar de gelijkmaker kunnen maken. Gelukkig stond keeper Thijs Altena op zijn post en voorkwam hij met zijn rechterbeen de 1-1. Tja, een oude voetbalwet deed ons niet de das om, die deed iedereen wel om zijn keel.

Brrrrrrr. Man, man en vrouw wat was het koud. De punten bleven zoals verwacht op het Westerpark maar de mannen van trainer Niels van ’t Hoog lieten het wel na om het doelsaldo wat op te vijzelen. De 2-0 zege was veels te mager. Daar maak je een varken niet vet mee….

Komende zaterdag wacht in Oldenzaal Quick’20. Daar beginnen ze om 15.00 uur te voetballen.

Alfred Dorgelo

Opstelling: Thijs Altena, Niek Noeverman (84. Edwin Hofsink), Michael Zweers, Patrick Drenthen, Hendri Hofsink, Roy Doek, Dani van der Veen, Tom de Lange (65. Daan Brinks), Rolf Hofsink, Erjan Lamberink (82. Ryan Buitenhuis), André Plaggenmars.

Man van de Wedstrijd: Dani van der Veen

Lees ook

Het Boek van de Week

Iedereen gaat wel eens graag naar buiten. Dan loop je door het stadspark, de hei …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.