loes adegeest zilver bij debuut nk baanwielrennen

  Foto’s van Dick Soepenberg

  Vooraf mikte de marathonrijdster van Team Speelman – Haak en wielrenster bij de Noordelijke Wielervereniging Groningen op een plaats bij de eerste vier van het NK achtervolging individueel. Dat Amy Pieters, profrenster van Boels-Dolmans, te hard zou gaan voor haar, had Adegeest wel ingecalculeerd. Dat ze echter na zes keer op de baan trainen de overige rensters al af zou troeven, kwam als een aangename verrassing. Derde op dit NK werd Michelle de Graaf van de Adelaar Ladies.

  Met drie minuten en 45 seconden over de drie kilometer verraste ze ook haar begeleider en neef van haar vader, Leo Adegeest, en trainer Steve McEwen. Dit smaakt dan ook zeker naar meer, maar eerst staat nu 1 januari het NK marathonschaatsen in Utrecht op het programma. Daar zal het team als een van de weinige ploegen met vijf rijdsters van start gaan, in plaats van de maximaal vier die zijn toegestaan tijdens de wedstrijden van de KPN Marathon Cup. De drie talenten Luna Jonkers, Vera Otten en Adegeest zullen samen met veterane en stratege Daniëlle Bekkering voor kopvrouw Janneke Ensing rijden, die net als Adegeest wielrennen en schaatsen combineert.

  Meer foto's

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.