koninklijke onderscheiding voor brandweerman andre veltman

  André Veltman was gedurende 25 jaar brandweervrijwilliger bij de brandweerploeg van Balkbrug. Op 1 juni 1992 begon zijn brandweerloopbaan in Balkbrug. Na de basisopleiding volgde André de opleiding tot Brandwacht 1e klasse en tot Hoofdbrandwacht. Ook het diploma Onderbrandmeester werd door André behaald, dit was nodig om op te kunnen treden als bevelvoerder. Naast bevelvoerder was André Veltman oefenleider, leerwerkplekbegeleider en gedurende de periode van 1 januari 2008 tot 1 december 2015 was hij ploegleider van de ploeg Balkbrug.

  André begon zijn carrière goed: op de eerste dag van zijn aanstelling was er een uitruk. Omdat hij op dat moment nog geen brandweerpak had ging hij in zijn gewone kloffie mee, waarmee hij meteen de krant haalde. Als enthousiaste brandweervrijwilliger vond hij het vooral leuk om de jeugd te vertellen over het brandweerwerk. Hij was betrokken bij verschillende oefeningen en gaf voorlichting op diverse basisscholen. Voor zijn langdurige inzet voor de veiligheid en kwaliteit van de brandweer in Balkbrug en voor de veiligheid van mens en dier werd André Veltman benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

  Meer foto's

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.