Home / kinderpopster dirk scheele komt naar dalfsen

kinderpopster dirk scheele komt naar dalfsen

10 januari om 11:00 & 15:00 in theater de Stoomfabriek in Dalfsen. Tickets via de website of bij de Primera.

Ieder kind heeft wel zijn eigen favoriete Dirkliedje. In de solovoorstelling Z’n leukste liedjes speelt Dirk Scheele daar knap en vrolijk op in. Per voorstelling varieert het repertoire, en wordt al naar gelang de situatie en sfeer afgestemd op het jonge publiek. Natuurlijk is er ook volop ruimte voor verzoeknummertjes uit de zaal. Alle genres komen voorbij: rock & roll, blues, pop en wereldmuziek, allemaal in een eigen herkenbare stijl, die Scheele vertaalt naar het niveau van de kinderen.
De liedjes zijn afwisselend, ingetogen en opzwepend, kunnen gemakkelijk meegezongen worden en nodigen uit om actief mee te doen. Dirk Scheele toont zich een ware meester in het mee laten doen van zowel een groot als een klein kinderpubliek. Niks is Dirk te gek en succes is dan ook verzekerd.

Dirk Scheele wilde na al z’n theaterprogramma’s Het Wonderwoud, Hé kijk ’s en Vroem Vroem gewoon weer eens een leuk en aanstekelijk liedjesprogramma maken. Z’n Leukste Liedjes bevat, zoals de naam al aangeeft, de leukste liedjes van zijn negen cd’s. Op de gelijknamige (tiende) cd die nu is uitgekomen staan naast Dirk’s eigen favorieten ook de favorieten van vele kinderen. Met inmiddels 8 cd’s met eigen liedjes op z’n naam koos hij de liedjes waarbij de kinderen het beste en het leukste mee kunnen doen.

Dirk Scheele is mateloos populair bij jonge kinderen. Regelmatig is hij met zijn liedjes en televisieprogramma’s te zien op de kinderzenders Nickelodeon en Z@ppelin. Tevens heeft hij een groot aantal cd’s en dvd’s voor kinderen uitgebracht. Voor de cd De Liedjesspeeltuin ontving hij een speciale award voor 100.000 verkochte exemplaren. Dirk Scheele bespeelde de afgelopen jaren succesvol de theaters met shows als Vroem Vroem, Huis, tuin en keukenliedjes, Dikkie Dik limonade met prik, Ik woon in een huis en Dikkie Dik en zijn vriendjes.

Dirk Scheele begon als muziektherapeut voor verstandelijk gehandicapte kinderen. Voor hen schreef hij zijn eerste kinderliedjes. De liedjes sloegen aan, ook buiten zijn werk. Daarom maakte Dirk de overstap naar het theater en werd hij al snel populair als kinderpopster. In zijn populaire theatervoorstellingen brengt Dirk de kinderen op speelse wijze liefde voor muziek bij. Hij bespeelt naast de gitaar, zijn favoriete instrument, ook diverse andere instrumenten. Maar hij maakt ook muziek met bestek, sleutelbossen, gereedschap en speelgoed! Elk liedje is een klein theaterstuk en alle kinderen in de zaal mogen volop meedoen. Eén groot kinderfeest.

Dirk Scheele is dagelijks te zien op Nickelodeon (Nick Jr.) met zijn televisieserie ‘Op Stap met Dirk Scheele’. Met gastrollen van onder meer Jeroen van der Boom, Kathleen en Hakim. De registratie van zijn theatervoorstelling Dikkie Dik en zijn vriendjes is geregeld te zien op NPO Zapp. Verder speelde Dirk een gastrol in Guppie, de Teletubbies, Koekeloere, Sinterklaas pakt uit en De wereld van K3. In het Belgische televisieprogramma De Boomhut worden regelmatig liedjes van Dirk gezongen.

Naast zijn succesvolle theatertours en televisieprogramma’s heeft Dirk een populair YouTube kanaal met meer dan 1,5 miljoen views per maand. Op zijn kanaal staan ruim 100 filmpjes van zijn vrolijke liedjes, tv-programma’s en theatervoorstellingen. Elke woensdag plaatst Dirk een nieuw filmpje op zijn kanaal. In 2017 gaat Dirk internationaal met twee nieuwe YouTubekanalen vol Engels– en Duitstalige liedjes.

Dirk Scheele speelde gitaarrock in de rockband Whroumm en tegenwoordig speelt hij ook in de band Guitar Fever. Dit is een rockcoverband met nummers van o.a. Pink Floyd, Jimi Hendrix, The Doors, Lenny Kravitz, U2 en Deep Purple.

Lees ook

Een feestelijk muzikaal drieluik in Theater de Stoomfabriek

DALFSEN – In Theater de Stoomfabriek is afgelopen dinsdag het drieluik ‘Beethoven 251 jaar’ van …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.