kerstactiviteiten ommer mannenkoor

    Dirigent Gezinus M. Veldman heeft voor dit concert weer een schitterend programma samen gesteld. Kerst waar over de hele wereld naast de viering van de geboorte van Jezus Christus ook de diepe wens wordt geuit voor vrede en aandacht voor de hulpeloze mensen, zoals de miljoenen armen en vluchtelingen. Al deze thema’s worden in de liederen bezongen. Daarnaast worden natuurlijk ook de traditionele liederen zoals ‘Jingle Bells’ en ‘Stille Nacht’ in de oorspronkelijke Engelse en Duitse taal gezongen.

    Maar naast het Ommer Mannenkoor kunt u ook luisteren naar het sopraankwartet Vocunita uit Den Ham. Deze 4 dames (2 uit Ommen en 2 uit Den Ham) zingen niet alleen solo, maar zullen in diverse liederen samen met het koor optreden. Vocunita is een begrip in deze regio en geeft naast eigen concerten vaak medewerking aan koren zoals nu met het Ommer Mannenkoor. En natuurlijk zal het pianospel van dirigent Gezinus M. Veldman niet ontbreken in zowel begeleiding als ook zijn onovertroffen eigen bewerkte solo’s.

    Het belooft een warm en veelzijdig kerstconcert te worden. De toegangskaarten ā € 10,00, zijn in de voorverkoop te koop bij alle leden en de winkels ‘De Fakkel’ aan de Varsenerpoort en de ‘Readshop’ in de Kruisstraat. Maar voordat dit concert zal plaatsvinden, verleent het Ommer Mannenkoor op 10 december medewerking aan een adventsdienst in Lemelerveld. Deze dienst begint om 10.00 uur. Voorganger is ds. Kees Benard. Alle liederen van de gemeente zullen op piano worden begeleid door dirigent Gezinus M. Veldman Ook daar zullen de liederen van het koor in het teken staan van Kerst. Het is beslist geen ‘try-out’ want er zullen totaal andere liederen worden gezongen dan tijdens het concert op 13 december, met als slotlied de oproep om het goede nieuws overal te vertellen door middel van het lied ‘Go tell it on the mountain’.

    En tenslotte mag het Ommer Mannenkoor op 2e kerstdag medewerking verlenen aan een kerkdienst in de Hervormde Kerk in Ommen. Aanvang 10.00 uur. Voorganger is dan ds. Karel Hazeleger en organist is Riekus Hamberg. Tijdens deze dienst zal het koor weer andere liederen zingen dan tijdens haar eigen kerstconcert. Het koor kijkt er nu al naar uit om het lied ‘Ere zij God’ vierstemmig te zingen samen met de gemeente, met een bijzondere begeleiding van Riekus Hamberg op het orgel.. Het wordt dus geen kopie van haar concert. De medewerking aan deze dienst is zo langzamerhand een traditie, want vanaf het oprichtingsjaar 1969 van het Ommer Mannenkoor tot heden verleent het Ommer Mannenkoor al medewerking aan deze dienst.

    Een drukke, maar mooie tijd voor de leden. Zij hopen dat u naast het concert op 13 december, ook de beide kerkdiensten zult bezoeken om samen te zingen over, en te luisteren naar de prachtige liederen van Kerst.

    Meer foto's

    LAAT EEN REACTIE ACHTER

    Vul alstublieft uw commentaar in!
    Vul hier uw naam in

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.