ingezonden de enige reden dat vliegveld lelystad er komt is omdat het ministerie rapporten heeft gemanipuleerd

  U kunt de petitie tekenen tegen de wantoestanden in de luchtvaart en de komst van vliegveld Lelystad. De enige reden dat vliegveld Lelystad er komt, is omdat het Ministerie rapporten heeft gemanipuleerd.

  Schiphol is begonnen in 1916. De bewoners die toen klaagden over overlast, kregen van de overheid te horen dat de situatie tijdelijk was. Ondertussen heeft Schiphol een enorme groei meegemaakt. Mede dankzij inmenging van het Ministerie van Verkeer en Waterstaat. Tussen 1990 en 2009 werden alle onderzoeken die negatief waren over uitbreiding van Schiphol gemanipuleerd. De jarenlange acties van de mensen in de randstad waren tevergeefs.

  We worden ziek van vliegtuiglawaai, krijgen hartaanvallen en andere ziektes. We gaan er sneller van dood. We slapen er slecht door, ook als we er niet wakker van worden. Om 6:00 uur slaapt bijna iedereen van ons. Toch mogen vliegtuigen al vanaf 5:00 starten. Vrachtvliegtuigen mogen zelfs de hele nacht door vliegen. We hebben een 24‐uurs economie, maar er is niemand die erover nadenkt wanneer we in rust kunnen slapen en uitrusten. Kinderen hebben leer‐ en aandachtsproblemen door het lawaai van vliegtuigen. Dit is al jaren bekend. Toch mag de luchtvaartsector steeds weer enorm doorgroeien. Wij en de natuur worden vergiftigd door de uitlaatgassen en stoffen van vliegtuigen.

  Deze giftige stoffen worden zelfs op meerdere kilometers van vliegvelden gevonden. Echte stilte en rust is moeilijk te vinden in Nederland. Vliegtuigen vliegen zelfs over de stilte en rustgebieden in de natuur. Met de komst van luchthaven Lelystad raken we die paar natuurgebieden kwijt waar het een beetje rustig was en waar we tot rust konden komen. Ondanks dit alles mag de luchtvaartsector al vele jaren enorm groeien. Ze gebruiken oude rekenmodellen, verouderde gegevens en onjuiste omstandigheden en dat wordt geaccepteerd! Zelfs nu recent nog met de luchthaven Lelystad en de vele grove fouten in de Mer.

  De vervuiler betaald…..NIET! De luchtvaartsector betaald al jaren geen belasting voor onder andere hun vervuilende brandstof. Terwijl wij zelfs nog meer belasting moeten gaan betalen voor ons groente en fruit! De lobby van deze sector is zo machtig dat ze zelfs buiten de klimaatakkoorden van Parijs zijn gebleven terwijl zij 1 van de grootste vervuilers gaan worden gezien hun enorme groei. Al tientallen jaren worden alle beloftes met betrekking tot het beperken van de overlast door vliegtuigen verbroken. Steeds weer worden nieuwe limieten gesteld. En steeds weer worden deze verbroken. De enige die ondanks alle onjuiste rapporten mag groeien is de luchtvaartsector.

  Teken de petitie zodat er een parlementaire enquête komt en zodat politici kiezen voor ons, onze gezondheid en die van kinderen en onze natuur. Meer informatie en de petitie tekenen kunt u via de website: www.wantoestandenluchtvaart.nl 

  Er is ook een Facebook pagina: Stop de wantoestanden in de luchtvaartsector.

  Meer foto's

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.