in en uitstappen buurtbus oudleusen moet veiliger

    Reden daarvoor is dat de buurtbus zo zijn route binnen een uur kan voltooien. De nieuwe halte ligt echter aan een drukke straat, waarvan ook veel scholieren gebruik maken. Het in- en uitstappen levert op de nieuwe locatie dan ook gevaar op. Ook moeten senioren verder lopen om gebruik te kunnen maken van de buurtbus. Schiphorst stelde vast dat veiligheid voor snelheid moet gaan en vroeg wat het college aan de situatie wil gaan doen. Ze stelde zelf de aanleg van een instaphaven voor.

    Wethouder Ruud van Leeuwen was zeer duidelijk in zijn antwoord. “Volkomen onveilig en onverantwoord”, noemde hij het. De wethouder zei ook dat daarmee tegen de afspraken in wordt gehandeld en kondigde aan in overleg te gaan met het bestuur van de buurtbus. Hij beloofde Schiphorst daarover de raad te zullen informeren en beloofde dat de kwestie binnen één of twee dagen tot het verleden zou behoren.

    Een alternatief had hij niet direct. “Het liefst zou ik de halte zien op het plein bij de kerk, maar dan moet er ergens anders een shortcut worden gevonden om de route toch binnen een uur te kunnen rijden.”

    Meer foto's