Home / ijzersterk usv zet cec opzij 1 0

ijzersterk usv zet cec opzij 1 0

CEC beschikt over een prima voetballende ploeg, maar gaf achterin ook veel ruimte weg. Waar vooral Ron Meijerink steeds maar weer gevaarlijk opdook. De USV spits schoot rakelings naast, over en stuitte een keer op doelman Gerben Springer. Ook toen Frank Kuiper na een vrije trap in stelling werd gebracht lag Springer in de weg. USV ging onder applaus de rust in, maar ook in de wetenschap dat het had verzuimd afstand te nemen van de gasten.

Ook in de tweede helft bleef het duel zeer attractief. Beide ploegen gingen vol voor de winst. In de 73e minuut sloeg USV toe. Uitblinker Rick Timmerman gaf vanaf de rechterkant een voorzet op maat, die door Frank Kuiper op onnavolgbare wijze werd ingekopt. Een geweldige goal (1-0). De amusementswaarde nam daarna alleen maar toe. CEC legde zich niet neer bij de nederlaag. Mark Timmer raakte de lat boven doelman Martijn Scheper. En de USV doelman redde even later heldhaftig op een inzet Tom Rengers. Het bleef maar op en neer gaan.

De ingevallen Swen Meesters had de 2-0 op zijn schoen. Maar ook de defensie van USV onder leiding van de vrijwel foutloze Dennis van der Veen kon geen moment verslappen. Zo bleef het uiterst spannend tot het laatste fluitsignaal. Uiteindelijk trok USV de zege verdiend over de streep. Het applaus was dit keer langdurig. USV leverde een collectieve prestatie van formaat. Met deze opsteker in de achterzak gaat USV zondag op bezoek bij Ter Apel ’96.

Tekst: Ben Schuurman
Foto: Peter Meijerink

Lees ook

Ondernemersfonds Centrum Ommen gaat voor een economisch sterke en bereikbare binnenstad

OMMEN – De bereikbaarheid van het centrum van Ommen is voor ondernemers zeer belangrijk. De …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.