Home / gert veurink en vrijwilligers bazieoband winnen vrijwilligerspluim

gert veurink en vrijwilligers bazieoband winnen vrijwilligerspluim

Gert Veurink won de vrijwilligerspluim in de categorie ‘personen’. Gert zet zich naast zijn fulltime baan vele uren per week in voor de mensen in de Nijenhaghen in Ommen. Hier pakt hij van alles aan. Van het serveren van maaltijden tot spelletjes spelen met de bewoners. Bewoners waarderen vooral het persoonlijke contact met Gert.

In de categorie ‘groepen’ gingen de vrijwilligers van de Bazieoband er met de winst vandoor. De vrijwilligers helpen mensen met een verstandelijke beperking bij de repetities en de optredens van deze bijzondere band. Vasthouden van trommelstokken, noten aanwijzen of het podium opbouwen; de vrijwilligers staan voor iedereen klaar.

Naast de winnaars waren Yvonne Hoekman, Hans de Groot, Buurtbus Beerzerveld en de vrijwilligers van het Hans Visscher schoolvoetbaltoernooi genomineerd voor de pluim. Zij ontvingen een oorkonde en een bos bloemen.

Met de jaarlijkse uitreiking van een Vrijwilligerspluim laat de gemeente Ommen zien dat ze trots is op haar vrijwilligers en dat ze het lokale vrijwilligerswerk enorm waardeert. “Het vrijwilligerswerk in Ommen bloeit ontzettend. Velen gaan na hun pensioen door als vrijwilliger bij bijvoorbeeld de wereldwinkel of bij het Vlierhuis. Ook veel jongeren kiezen ervoor een steentje bij te dragen, dat zien we bijvoorbeeld bij de jaarlijkse spelweek. Dat is iets wat Ommen krachtig maakt en waaruit blijkt dat we in Ommen echt naar elkaar omkijken. Ik ben daar enorm dankbaar voor”, aldus wethouder Ko Scheele.

Lees ook

2021 – Met afstand jouw beste Ommer Bissingh!

OMMEN – Na de algehele afgelasting van de Ommer Bissingh staat het bestuur ook dit …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.