Home / gemeente hardenberg staat in top vijf meest toegankelijke gemeenten

gemeente hardenberg staat in top vijf meest toegankelijke gemeenten

De afgelopen weken kon er via www.mtg2018.nl een vragenlijst ingevuld worden over de toegankelijkheid van de gemeente. De vijf genomineerde gemeenten worden de komende maanden onderworpen aan een verdiepend onderzoek op de vier zogeheten levensdomeinen: wonen, werken, leren en vrije tijd. Daarna wordt de balans opgemaakt en bepaalt de organisatie welke gemeente het meest toegankelijk is.

Wethouders Douwe Prinsse en René de Vent van de gemeente Hardenberg zijn verheugd over deze erkenning. “De afgelopen jaren is er door vele organisaties nauw samengewerkt om de toegankelijkheid van gemeentelijke voorzieningen verder te verbeteren voor inwoners met een beperking. Zo zijn bijvoorbeeld tijdens de bouw van het nieuwe zwembad en de nieuwe sporthal leden van de Participatieraad en het Gehandicaptenplatform Hardenberg nauw betrokken geweest. Ook hebben we dit voorjaar een symposium georganiseerd met de veelzeggende titel: Iedereen doet mee!”

“De werkgroep inclusieve samenleving, bestaande uit raadsleden en leden van de participatieraad en het gehandicaptenplatform, is dit jaar actief aan de slag gegaan met werksessies om de toegankelijkheid bij wonen, werken en vrije tijd meer onder de aandacht te brengen. Uiteindelijk willen we een gemeente zijn, waarin iedereen ongeacht een beperking mee kan doen”, vertelt wethouder Douwe Prinsse. “Daarbij is het bovenal van belang om meer bewustwording te creëren over de toegankelijkheid van mensen met een beperking. Denk bijvoorbeeld aan de toegankelijkheid van winkels en horecagelegenheden. Deze top 5-notering is daarbij een mooie steun in de rug”, aldus de wethouder.

Belang van een toegankelijke samenleving
De verkiezing van de Meest Toegankelijke Gemeente is een initiatief van de campagne Nederland Onbeperkt en Ongehinderd, een social enterprise die zich inzet voor een toegankelijker Nederland. Met de verkiezing willen deze organisaties gemeenten op een positieve manier aanspreken op het belang van een toegankelijke samenleving voor mensen met een lichamelijke, verstandelijke en zintuiglijke beperking.

Lees ook

Betsy Ramerman lijsttrekker CDA Dalfsen

DALFSEN – Bij de algemene ledenvergadering van CDA Dalfsen is Betsy Ramerman uit Lemelerveld definitief …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.