discussie in gemeenteraad dalfsen over hoogte mantelzorgcompliment

  Tekst: Ton Herbrink

  In het verleden was dat een bedrag dat fluctueerde naar gelang het aantal mantelzorgers in de gemeente, maar nu stelde het college een vast bedrag van 100 euro per jaar voor. ChristenUnie, VVD en D66 vonden dat wat karig en vonden een hoger bedrag op zijn plaats. “120 euro is een mooi bedrag en daarvoor willen we een amendement indienen”, aldus Rietje Lassche (ChristenUnie).

  De grootste twee partijen in de raad steunden dat amendement niet. “Mantelzorgers moeten gewaardeerd worden”, zei Jeanine Schiphorst (CDA). “Het bedrag van 100 euro in de hele mix is voor ons voldoende’, zei ze. Hans Ellenbroek (Gemeentebelangen) zei dat zijn partij het amendement ook niet zou steunen. “De wethouder heeft de keuze voor een bedrag van 100 euro voldoende toegelicht”, zei hij. Daarmee leek het lot van het amendement bezegeld.

  Wethouder Jan Uitslag zei dat die 100 euro al het dubbele van wat de raad destijds als normaal beschouwde. “Jammer dat de discussie gaat over hoogte van het bedrag in plaats van over de waardering zelf”, concludeerde hij. “De hoogte van de waardering zegt niets over de waardering op zich, want dan zou 120 euro nog een schijntje zijn”, aldus de wethouder. Omdat het amendement niet voorzag in een dekking voor deze structurele extra uitgave ontraadde hij het amendement. Lassche deed nog een ultieme poging om de collega-raadsleden op andere gedachten te brengen. “Het is niet erg om als Dalfsen ook op dit lijstje bovenaan te staan”, zei ze, doelend op het groenste dorp van Nederland en dat soort verkiezingen. Het mocht niet baten. Met alleen de stemmen van ChristenUnie, VVD en D66 voor werd het amendement verworpen.

   

   

  Meer foto's

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.