dertien nieuwe taalpunt coaches gecertificeerd in dedemsvaart

  Een Taalcoach wordt gekoppeld aan personen die begeleiding willen bij het leren schrijven, spreken, luisteren en lezen van de Nederlandse taal. Ook kan er gewerkt worden aan de reken- en/of digitale vaardigheden. Één keer per week gaan taalcoach en deelnemer met elkaar aan de slag. Met voorkeur in De Baron te Dedemsvaart of het LOC+ te Hardenberg.

  Om een coach te worden hebben deze 13 personen 4 donderdagmiddagen de training tot taalcoach gevolgd in de Baron te Dedemsvaart. Namens de Stichting Lezen en Schrijven kregen zij het certificaat overhandigd met een mooie rode roos uit handen van Taalpuntcoördinator Hanneke Ardesch en voorzitter van de werkgroep “Hardenberg taalt naar laaggeletterden” Marie-José de Ruiter. Taalambassadeur en ervaringsdeskundige Gerard Reins vertelde aan de hand van zijn eigen ervaringen hoe het is om laaggeletterd te zijn geweest en hoe het is om nu wél te kunnen lezen en schrijven. Dit onder het genot van een hapje en een drankje.

  Kent u iemand in uw buurt die moeite heeft met de Nederlandse taal of iemand die graag deze personen wil coachen, neem dan contact op met Taalpuntcoördinator van Taalpunt Hardenberg Hanneke Ardesch via taalpunt@bibliotheekhardenberg.nl

  Meer foto's

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.