dalfsenaar albert rumengan wint twee dcma awards

  “Van beroep ben ik grafisch ontwerper, maar muziek is mijn passie en leven. Vanaf mijn tiende levensjaar speel ik al gitaar. De grafische opleiding heb ik gevolgd aan het GLE (Grafische Lyceum Eindhoven).” Aan het woord is Dalfsenaar Albert Rumengan, getrouwd met zangeres Annet Roons uit Dalfsen. Zij leerden elkaar door de muziek kennen en af en toe treden ze samen op als Two Lucky Minds.

  “Ik ben semi beroepsmuzikant, geef gitaarles en speel in de band Music Road Pilots, die ik in 2008 heb opgericht. Mijn leerlingen zitten in de leeftijd categorie van zeven tot zeventig jaar. Ik noem mijzelf wel eens gekscherend ‘de straatvoetballer onder de gitaristen’, lacht Albert, die capaciteiten heeft op zowel de akoestische als de elektrische gitaar. “Mijn leerlingen willen graag zo snel mogelijk een liedje kunnen spelen. Dus niet al te veel gedoe met noten etc. Ik zou heel graag altijd met muziek bezig willen zijn, maar daar kan ik momenteel niet van leven. Toch werk ik er hard aan om mijn doel te bereiken. En waar een wil is is een weg!”

  Awards
  Zaterdag 25 november werd Albert in Leerdam door de Dutch Country Music Association voor zijn muzikale talenten beloond met twee DCMA Awards. De winnaars bij deze 33e gala editie werden na twee nominatierondes bekend gemaakt. De Dalfsenaar was genomineerd met zijn band Music Road Pilots (MRP) in de categorie Beste Elektrische Band 2017 en hij was zelf genomineerd voor Beste Instrumentalist 2017. In beide categorieën mocht hij de Award in ontvangst nemen. Ilse DeLange kreeg die avond de Award voor Beste Zangeres 2017.

  “De Awards moeten vooral gezien worden als populariteitsprijzen”, merkt Albert op. “Ik ben natuurlijk best wel een beetje trots dat het publiek ons zo goed weet te waarderen. Met mijn band Music Road Pilots, opgericht in 2008, hebben we al op de meest populaire podia en festivals in vijftien verschillende Europese landen gespeeld. Jaarlijks met name in het festivalseizoen van mei t/m september.” Music Road Pilots heeft de laatste jaren een stormachtige ontwikkeling doorgemaakt.

  Stijl
  “Wij zijn een band, bestaande uit vijf leden, met een eigen, herkenbare stijl die uniek is. Het is een stijl met een mix van Contemporary Country, Traditional Country, Country Rock, Southern Rock, Countryfunk, Rock’n Roll en Blues. Wij hebben twee Cd’s uitgebracht.” Na het eerste album  ‘When She Gets Close To Me’ in 2010, scoorde Music Road Pilots meteen al flink. Music Road Pilots heeft zich gevestigd als meest succesvolle country band en geldt als één van Europa’s beste en meest succesvolle country-acts van Europa.

  In 2013, 2015 en 2016 werd Music Road Pilots uitgeroepen tot ‘Best International Country Act’ in Oostenrijk, en in 2015 werd de band verkozen tot ‘Best Country Band’ door online magazine Fair Play Country. In 2016 brachten ze hun tweede album ‘NashVegas’ uit (die de top 10 behaalde van de Top 200 Country Music Chart) en toerden ze met de legendarische Country Music Hall Of Fame artist Charlie McCoy (USA; gespeeld met o.a. Elvis Presley en Bob Dylan) en de zus van de legendarische Jerry Lee Lewis, Linda Gail Lewis (USA).

  In datzelfde jaar werd de band bovendien versterkt door World’s nr. 1 female pedal steel gitarist, Sarah Jory (GB). “Wij merken dat er gelukkig steeds meer jongeren interesse krijgen voor de country muziek”, merkt Albert op. Music Road Pilots draait 24 uur, zeven dagen in de week achter de schermen en is het hele jaar zowel doordeweeks als in de weekenden ‘on the road’. “Het winnen van de twee DCMA Awards is een mooie bekroning op mijn werk!” Meer informatie: www.musicroadpilots.com.

  Meer foto's

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.