Home / dalfsen als inspiratiebron voor little trophy shawls

dalfsen als inspiratiebron voor little trophy shawls

Rond het thema Dalfsen heeft de creatieve Wendy onder andere een lange shawl gemaakt, met veel blauw en goud. De skyline van Dalfsen en het kasteel staat in het klein afgebeeld. De cijfers onderaan de shawl verwijzen naar de gps coördinaten die bij het intypen op de computer de plaats Dalfsen markeren.
Een vierkante ‘carré’ shawl droeg ze op aan kasteel Rechteren. “Ik heb me vooral laten inspireren door de prachtige luiken van het kasteel. Het is zó bijzonder dat Dalfsen nog een kasteel heeft dat bewoond wordt!”

Wendy, geboren in Dalfsen en inmiddels naar Brabant verhuisd, komt nog met grote regelmaat in Dalfsen. “Na het Cibap in Zwolle heb ik achtereenvolgens de opleiding voor stylist/etaleur, Mode-Maatkleding in Enschede en de studie Textielvorming in Maastricht gevolgd. Daarna ben ik als ontwerper en trendforcaster aan de slag gegaan voor grote merken. Ik zette de trends uit voor bedrijven die inspelen op de behoefte van consumenten. Denk daarbij aan Swarovski, Keune en de grote textielfabrikanten. Je bent daar bezig met trends die pas vijf jaar later ingezet worden! Hoe leuk het werken voor bedrijven ook blijft: ik wilde dolgraag een eigen label beginnen. Daarom besloot ik het roer om te gooien en ben ik afgelopen jaar begonnen met ‘Little Trophy’. Ik ben nu bezig om een eigen collectie op te bouwen rond het label en werk daarnaast parttime bij B&B fabrics, een editor/createur in woondecoratiestoffen.”

Voor haar label ‘Little Trophy’ zoekt Wendy iedere dag naar de mooiste stoffen en meest unieke prints. Pracht en praal, oogverblindende glitters, en elegante, luxestoffen zijn de basis geworden voor haar eigen collectie die als thema ‘Story of Holland’ heeft meegekregen. Niet alleen het Dalfser landschap, ook het Staphorster stipwerk en andere Hollandse landschappen waren voor haar een inspiratiebron.

Ook uit (oude) foto’s, en afbeeldingen, stukjes kleding, stofjes en snuisterijen uit de kringloopwinkel of van (groot) moeders zolder haalt Wendy veel inspiratie. “Dat ene mooie tafelkleed uit 1981, oude schilderijen, de Italiaanse designers jas uit 1956 … Het zijn kleine trofeeën” legt Wendy uit. “Ze staan symbool voor ervaringen van falen, herpakken en overwinnen. Medailles om met trots te dragen en mee te nemen naar de toekomst. Dromen die verwerkt worden in prints op shawls, met liefde ontworpen en gemaakt.” Op basis van foto’s en tekeningen maakt Wendy een digitale print die wordt afgedrukt op textiel, vervolgens worden de shawls omgezoomd met een hele fijne zoom.

De verkoop loopt nog maar twee weken en Wendy is enthousiast. “Er gaat wel veel werk in zitten, maar ik doe dit met veel plezier! Als je een passie hebt voor prints en textiel, is het een feestje om dit werk te doen! Ik ben regelmatig op beurzen te vinden. Laatst stond ik op de beurs ‘Meesterlijk’ in Amsterdam. Wat me daar opviel, was dat veel buitenlanders de shawls mooi vonden, vooral Amerikanen!”
De shawls worden in gelimiteerde oplage gemaakt en verkocht.

Wendy Huijs- Van den Ham is vrijdag 15 december van 16.00 tot 21.00 uur in de winkel van Sjanne, aan de Prinsenstraat 3b in Dalfsen, waar ze haar nieuwste collectie aan het winkelend publiek presenteert en verkoopt. Daaronder ook de ‘Limited Edition’ Dalfser ontwerpen!
Nieuwsgierig? Kijk op: www.littletrophy.nl, Instagram of Facebook

 

Lees ook

CombiDak Lemelerveld zoekt een Calculator / Werkvoorbereider

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.