cu dalfsen worsteling rond pniel

  “Het is 1937 als er voor het eerst een bouwtekening wordt gemaakt voor het Verenigingsgebouw Pniël aan de Ruigedoorn/ Bloemendalstraat in Dalfsen. Vele jaren later, het is inmiddels 2017, wordt er een nieuw plan gepresenteerd voor deze locatie. Het is de bedoeling dat er een zogeheten woon-zorgcomplex komt, bestaande uit 21 appartementen.

  De ChristenUnie is blij met het plan, met name om er een combinatie van wonen en zorg van te maken. Maar er zijn wel vragen over het plan en met name over de communicatie en afstemming met de buurt. Dit alles leidt ertoe dat er flink geworsteld wordt met plannen, om het tot een succes te maken.

  Het is ruim 13 jaar geleden dat de buurt voor het eerst informatie krijgt over nieuwbouwplannen op de locatie van het Pniëlgebouw. Het gebouw is immers niet meer in gebruik. Maar na die eerste informatie is het jaren stil en lijkt er niets te gebeuren. Op 11 juni van dit jaar, 13 jaar later, komen er nieuwe plannen. Weer een aantal maanden later, op 13 november, worden de plannen in de commissievergadering aan de raad gepresenteerd.

  Plannen die een massief gebouw lieten zien met drie woonlagen. De buurt heeft tijdens deze commissievergadering van zich laten horen. Zij waren van mening dat het gebouw te dicht op bestaande woningen komt te staan, maar ook dat men niet is meegenomen in de ontwikkelingen van de Pniël plannen. Een verwijt aan de Vechthorst( bouwer/verhuurder) en de gemeente. Vlak voor en na de commissievergadering van 13 november worden er nog verwoede pogingen gedaan om de buurt achter de plannen te krijgen.

  De fractie van de ChristenUnie is van mening dat er te laat, te weinig en niet to-the-point, is geïnformeerd en gecommuniceerd met de buurt. We zijn blij dat de buurtbewoners een positieve grondhouding hebben en dat de gesprekken (uiteindelijk) op gang zijn gekomen. De raad oordeelt op 13 november dat het nu allemaal te snel gaat en dat er eerst met de buurt gesproken moet worden.

  In de raadsvergadering van 27 november komen opnieuw gewijzigde plannen op tafel. Maar de raad is van mening dat na 13 jaar werken aan deze plannen nog wel een paar maanden bij kunnen om een vorm van overeenstemming te vinden met de buurt.

  Participatie staat immers hoog in het vaandel, ook voor ons als ChristenUnie, dan moet een besluit niet geforceerd worden. Bijkomend punt wat ons betreft is dat er nu tegelijkertijd onderzocht kan worden hoe deze inbreidingslocatie gasloos gebouwd kan worden.”

  Meer foto's

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.