cns ommerkanaal start kinderkoor

  Elke maandagmiddag, nadat de bel is gegaan, haasten veel kinderen zich naar het lokaal van Juf Annet. Ze eten nog even snel een koekje, drinken nog wat en wachten dan vol spanning op het begin van de repetitie. Na een aantal inzingoefeningen worden er allerlei liedjes geoefend. Kerstliedjes voor het concert, maar ook andere songs komen voorbij. Het koor past bijna niet in het lokaal, zoveel kinderen zijn op dit initiatief afgekomen. Het betreft hier kinderen van de eigen school, maar ook kinderen van buiten de school hebben zich aangemeld.

  Juf Annet is leerkracht op CNS Ommerkanaal en tegelijkertijd docent aan de Toontje Hoger Academie. Tot vorig jaar konden kinderen in Dedemsvaart en omstreken daar terecht voor gitaarles, vioolles, toneel en zang. Vanwege verhuizing konden bepaalde activiteiten van de Academie niet doorgaan in Dedemsvaart. Dankzij de oprichting van dit nieuwe koor, kan er toch gezongen worden door kinderen die dat heel graag willen en die in de gelegenheid zijn om elke maandagmiddag naar de repetitie te komen. De repetities beginnen rond 15:30 uur en zijn weer afgelopen om 16:15 uur.

  De directeur van de school, Jan Limbeck, is erg blij met het koor. ‘Het klinkt fantastisch, de kinderen vinden het superleuk en het past ook nog eens prima bij de visie van de school!’, aldus Limbeck. CNS Ommerkanaal is erg gericht op het ontwikkelen van talenten van kinderen. Zo krijgen kinderen wekelijks kooklessen, gegeven door een echte kok en muzieklessen van een vakdocent. Ook kunnen kinderen werken in de groentekas, zijn ze technisch bezig in de werkplaats of rapen en verkopen ze eieren uit eigen kippenhok. ‘Als je goed bent in rekenen en taal, dan is dat mooi. Maar ook talenten op andere gebieden tellen mee!’

  Als kinderen belangstelling hebben om mee te zingen in het koor, of een keertje willen komen kijken, dan kunnen ze contact opnemen met Juf Annet, annet@ommerkanaalschool.nl.

  Meer foto's

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.