buurtbus beerzerveld en omstreken begroet 250 000e passagier

  Was Elsemieke nog ontwetend, oud-vrachtwagenchauffeur Wiecher wist dat het een heugelijke dag zou worden. Zowel voor Elsemieke alsmede voor de enthousiaste stichting die al dertig jaar de lijn exploiteert van Beerzerveld via Mariënberg naar Hardenberg en vice versa. Afgelopen woensdag vervoerde de buurtbus namelijk haar 250.000ste passagier.

  “Een absolute mijlpaal in onze geschiedenis, waar wij als bestuur graag bij stil wilden staan”, aldus een trotse voorzitter Jan ter Wijlen. Op het station van Hardenberg reed de buurtbus van Beerzerveld en omstreken niet geheel toevallig de erehaag binnen van tientallen buurtbus-vrijwilligers en vertegenwoordigers van vervoersmaatschappij Syntus.

  Elsemieke werd vervolgens bedolven onder de bloemen en kreeg uit handen van ter Wijlen een envelop met een cadeau-bon. De witte reservebus, die wordt ingezet op hoogtijdagen, met chauffeur Egbert Wittenberg aan het stuur, nam gelijk de route over. De buurtbus moet natuurlijk wel op tijd blijven rijden. De feestelijkheden konden hierdoor onverdroten worden voorgezet op het station van Hardenberg, waar inmiddels ook de ouders van Elsemieke waren gearriveerd.

  “Onze buurtbus bewijst nog iedere dag haar bestaansrecht. Elsemieke is hiervan een goed voorbeeld. Zij stapt tijdens de wintermaanden elke dag in. Wij zetten Elsemieke bij de deur van haar werk af, aangezien dat haar zelfstandig nog niet lukt. Zo weten ook haar ouders dat zij bij onze vrijwilligers in goede en vertrouwde handen is. Dat is net dat extra stukje service wat wij als buurtbus kunnen bieden”, vertelt ter Wijlen.

  Al weken werd ter Wijlen door zijn collega’s op de hoogte gehouden. Afgelopen maandag werd duidelijk dat de 250.000ste passagier in aantocht was. Toen stond de teller op 249.976 personen die wij in al die jaren hebben mogen vervoeren zonder noemenswaardige incidenten. Naast de vaste klanten vervoeren wij nu opvallend veel scholieren.”

  Hierna verhuisde het hele gezelschap naar de binnenstad van Hardenberg waar bij restaurant Den Herdenbergher werd geproost met koffie en warm appelgebak.

  Meer foto's

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.