Home / bridgeclub ommen op zoek naar nieuwe leden

bridgeclub ommen op zoek naar nieuwe leden

De bridgeclub bestaat volgend jaar 60 jaar. Het is een populaire denksport die over de hele wereld beoefend wordt, met dezelfde regels. Ook online kun je bridgen, dus ook als je thuis bent.

Van Lindenberg: “Nou ja, het is wel erg ambitieus om alle mensen boven de 50 bij de bridgeclub te krijgen. Maar het zou fantastisch zijn wanneer onze ‘ouderen’ – en ik val daar zelf ook onder – een denksport ter hand nemen. Wanneer je wat op leeftijd raakt, is het pijnigen van de hersenen een prima middel om geestelijke fitter te blijven. Zelf heb ik voor bridge gekozen, en niet in de laatste plaats voor de gezelligheid. En dat is als je wat ouder wordt misschien nog wel belangrijker: het hebben van sociale contacten, en het maken van vrienden. Veel ouderen raken geïsoleerd en voelen zich eenzaam. Bridgers zijn mensen die van gezelligheid houden en een goed gesprek niet uit de weg gaan.”

Ook Evelien Oonk (secretaris), Mimi Kwant (penningmeester), Paulien Wieland (bestuurslid) en Manfred Eigner (wedstrijdleider) zijn enthousiast over bridge. “Als op leeftijd bent, is het heel goed om te gaan bridgen. Het is goed om ook hierdoor geestelijk fit en vitaal te blijven. Het is zelfs goed tegen dementie. Het heet ook niet voor niets hersengymnastiek,” vertellen ze. “Sommigen houden naast de bridgeclub ook nog andere kaartavonden met een eigen groepje. Het is erg leuk en gezellig.”

Bridgen, is dat niet moeilijk? Het is te leren. In nauwe samenwerking met het team ‘Sport en accommodaties’ van gemeente Ommen, Stichting Wijz Welzijn en Vitaal Vechtdal, start de bridgeclub in januari een cursus ‘Bridge voor beginners.’ De cursus bestaat uit 12 wekelijkse lesavonden van 2,5 uur. De lessen worden gegeven door professionele cursusleiders; je krijgt een cursusboek en een cd-rom om thuis mee te oefenen. Voordat de cursus start, is er een laagdrempelige kijkavond, op 14 december a.s., 19.00 uur in de Kern.

Van Lindenberg hoopt op veel aanmeldingen. “Doe mee, geef u op! Misschien is het wel een leuke kadotip voor december om ouders of grootouders te verrassen met een cursus bridge!”

Cursus Bridge voor beginners
Aanvang: 9 januari 2018 om 19.30 uur in De Kern. Kosten: 8,50 euro per avond, inclusief begeleiding en materiaal. Aanmelden tot 1 januari via ommenbridgeclub@gmail.com of 06-51223904.

Lees ook

Ingezonden: ‘Er was eens…. een stadje aan de Vecht’

“Op het eerste gezicht gezellig, knus, gemoedelijk. Ware het niet dat de Vechtkade het stadje …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.