Home / boek van de week alles goed en wel

boek van de week alles goed en wel

Aan het eind van het jaar en met Kerst voor de deur een echt feel good boek van Mirjam Oldenhave.  Mirjam Oldenhave is vooral bekend van de Mees Kees boeken, kinderboeken voor lezers vanaf een jaar of acht waarin het jongetje Tobias de hoofdrol speelt, samen met Mees Kees natuurlijk. Tobias is een buitenbeentje, in al haar boeken laat Mirjam Oldenhave zien dat ze voor buitenbeentjes een speciale warme plek in haar hart heeft.  Zo ook voor de personages in de roman ‘Alles goed en wel’.

Dakloos
Veertiger Julia heeft haar man verlaten. Nu hij voor de zoveelste keer is vreemdgegaan zet ze impulsief een punt achter de relatie. Definitief.  Zonder een dak boven haar hoofd meldt ze zich bij de urgentiebalie van de woningstichting, die kunnen helaas niet veel voor haar doen.  Als ze het gebouw uitloopt wordt ze aangesproken door een jonge kerel die haar vraagt of ze weet waar de Kamperfoelielaan is. Natuurlijk weet ze dat,  dat is in de goudkust van haar woonplaats. Welnu zegt Dylan, in die straat woont een oude dame die door een beroerte in het ziekenhuis ligt. Er is hulp nodig voor de oude dame, mantelzorg en voor die hulp zou Julia gratis onderdak hebben.  Julia bekijkt de jonge man eens, ze verdenkt hem ervan drugsdealer te zijn, en weigert op zijn aanbod in te gaan.

Dure villa
Aan het eind van de dag heeft ze echter nog steeds geen slaapplaats en teruggaan naar haar ex is geen optie. In arren moede gaat Julia op pad naar het opgegeven adres. Dylan staat haar al op te wachten en geeft instructies wat ze moet doen.  Julia begint aan haar taak en gaandeweg de eerste week komt ze er achter dat de oude mevrouw Smit wel een heel bijzonder leven leidde. Dat het in de villa een komen en gaan is van mensen, buitenbeentjes met elk een bijzonder levensverhaal, die allemaal van Julia verwachten dat ze het werk van mevrouw Smit voort zal zetten. Maar ze hebben buiten de neef en erfgenaam van de oude dame gerekend, hij gokt op een snelle dood van zijn tante en wil de dure villa in de verkoop gooien.  

Tragikomedie
‘Alles goed en wel’ is een heerlijk boek om te lezen. Met haar humoristische en licht onderkoelde stijl neemt Oldenhave de lezer helemaal mee in deze tragikomedie, alle personages worden je even lief. Een fijn boek voor de donkere dagen in december, een boek ook dat erom schreeuwt om verfilmd te worden. Het zou zomaar de beste feel good movie van het jaar 2018 of 2019 kunnen zijn.

Het  boek ‘Alles goed en wel’ is aanwezig in Bibliotheek Ommen. Door naar de catalogus te gaan en daar de titel van het boek in te typen kan het boek gereserveerd worden. Daarvoor dient men wel lid te zijn van de bibliotheek. Bel voor meer informatie: 0529-452158 of  ga naar www.bibliotheekommen.nl

Benieuwd naar meer boeken in de rubriek Boek van de Week ga dan naar http://www.boekvandeweek.blogspot.com/

Lees ook

Bibliotheek Salland weer helemaal open

OMMEN – Vanaf maandag 27 september zijn de vestigingen van de Bibliotheek Salland weer volledig …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.