Home / balkbrug zet zich schrap voor groots schaaktoernooi

balkbrug zet zich schrap voor groots schaaktoernooi

Sinds vorig jaar is de naam van het toernooi van Boertjes Makelaardij gewijzigd in Boertjes Wood Schaaktoernooi, maar verder heeft het schaaktoernooi zijn eigen karakter behouden. Het toernooi onderscheidt zich door de unieke formule, die een trouwe schare schakers uit de wijde omgeving voor een dag naar Balkbrug trekt.

Een vierkampentoernooi betekent dat vier schakers van gelijkwaardige sterkte in een onderlinge competitie allemaal één keer tegen elkaar spelen. Hoe meer deelnemers, hoe meer viertallen. Net als in vele voorgaande jaren wordt het Boertjes Wood schaaktoernooi weer op de eerste zaterdag in de maand februari gehouden. Dit keer is dat zaterdag 3 februari 2018.

Met behoud van de oorspronkelijke opzet van het schaaktoernooi streeft de organisatie ernaar vooral recreatieve schakers en clubschakers een prettige schaakdag te bieden, en zodoende het plezier in het schaken te bevorderen. In de afgelopen tientallen jaren is dit een geslaagde opzet gebleken. Als dat schaakplezier uitmondt tot nieuwe leden voor de vereniging, dan is dat natuurlijk mooi meegenomen, beaamt de organisatie. KIJK UIT Balkbrug stelt zich uiteraard open voor nieuwe schakers.

Plaats van handeling van het 32e Boertjes schaaktoernooi is, zoals inmiddels gebruikelijk is, het multifunctioneel centrum ’t Trefpunt,Meppelerweg 34,Balkbrug. Daar staan zaterdag 3 februari vanaf omstreeks negen uur de deuren open om de schaakenthousiastelingen te ontvangen. Het officiële begin van het toernooi zal rond de klok van kwart voor tien liggen, wanneer een vertegenwoordiger van de gemeente Hardenberg (waar Balkbrug onder valt) de eerste zet in de hoofdgroep zal verrichten. De organisatie kijkt uit naar een grote opkomst en vooral een gezellige schaakdag.

Informatie en opgave
G.A. Menkveld, De Lisdodde 30
7702 AB Dedemsvaart.
tel.nr.: 0523 – 61 13 66
e-mail: boertjesschaaktoernooi@hotmail.com

Lees ook

Programma Ribs & Blues grotendeels rond

RAALTE – De line-up voor Ribs & Blues in Raalte is grotendeels rond. De Britse …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.