balkbrug troeft de blesse af

  Tekst: Willem Lampe

  De trainer van ‘De Balk’ was zeer te spreken over de wedstrijdinvulling van zijn team – nee, niet elftal, ook de invallers deden het prima – tegen deze sterke tegenstander. “We hebben echt kei en keihard gewerkt voor dit resultaat”, sprak Runherd opgetogen, om daarna even voor schoolmeester te spelen. “Iedereen had een 7 of meer, met als uitblinker Joey Overes, onze doelman die een 9 plus scoorde. Een meer dan terechte overwinning en echt, welgemeende complimenten aan mijn team.”

  In Balkbrug maakte Steven Zwiers voor rust het enige doelpunt. De score werd kort na de thee naar 2-0 getild door Lennart Baas, die wordt gevonden door Zwiers, na slecht uitverdedigen van De Blesse. Zo halverwege het tweede bedrijf gooit de thuisploeg de deur in het slot als invaller Freek Haveman Patrick Bloemberg bereikt. Het aanspeelpunt voorin legt perfect af op Baas, die zijn tweede treffer in de touwen schiet. Na deze 3-0 dringt De Blesse wel aan, maar Balkbrug geeft met name in de persoon van Overes geen krimp. De doelman houdt de nul vast en dat is voor een sluitpost altijd de kers op een mooie taart.

  “Als we bij de les zijn kunnen we van iedereen winnen”, beseft Runherd. “Maar andersom ook. Zijn we dat niet, dan kan iedereen ons kloppen. Vandaag hebben we als collectief een prima prestatie op de mat gelegd.”

  Stand 4E: Oldeholtpade 9-18 (+13), VENO 9-18 (+12), Steenwijkerwold 10-18, De Blesse 9-16 (+9), Balkbrug 9-16 (+9), Oranje Zwart 9-16 (+4), Pesse 8-14 (+11), Ruinen 8-14 (+7), Wacker 8-12, Old Forward 8-10 (+4), Steenwijk 8-10 (-4), BEW 10-7, Kraggenburg 9-6 en RKO 10-4.

  Meer foto's

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.