balkbrug als herbstmeister de winterstop in

  Foto: Lennart Baas (Balkbrug) maakt het Wacker-verdediger Maurice Bouderij lastig

  In De Balk zal menigeen na afloop een fotootje hebben gemaakt bij het bord met de stand in 4E. Geen gein, het stond er echt, SC Balkbrug op ‘pole position’. Wie had dat kunnen bedenken!? Oké, geflatteerd en we kijken eventjes niet naar de verliespunten, maar de promovendus van een seizoen eerder had het leidersstafje afgegapt van Oldeholtpade. Balkbrug is aan het handje van Runherd in een superspannend jongensboek verzeild geraakt. “Wij gaan voor handhaving”, riep de oefenmeester tot voor kort. Die doelstelling mag gerust worden bijgesteld.

  Runherd heeft het aardig op de rit bij de club uit zijn woonplaats. Zijn spelersgroep is jong. Er zit rek in. Doelman Joey Overes mist wat lengte, anders had een eerste- of tweedeklasser hem allang opgehaald. Glenn Marsman werd tot zijn eigen verbazing tot libero gepromoveerd, iets waar de middenvelder zich ietwat mokkend aan over gaf, maar is een openbaring op die positie. Van alle Balkenezen heeft ‘staartmans’ het meeste rust aan de bal en bewaart ten allen tijden het overzicht. Patrick Bloemberg is het robuuster en balvaste aanspeelpunt voorin en Lennart Baas cirkelt slim om hem heen. Voeg daarbij de snelle Freek Haveman en er staat een fundament, waar het leuk omheen bouwen is.

  Natuurlijk gaat het niet altijd crescendo. Zo was de pot tegen Wacker lange tijd matig en kansen benutten een onoverkomelijk probleem. De bezoekers uit De Wijk stonden al na een kwartier met tien man, nadat Mart Spijkerman kort achter elkaar twee keer geel pakte. Balkbrug wist zich aanvankelijk geen raad met de man-meer-situatie. Wacker was niet minder. 1-0 bij rust? Hè, een doelpuntje maar? Een wonder, gezien de kansen over en weer. En op de valreep, want op het moment dat Bloemberg de 1-0 achter Remon Drent frommelde, waren er al wat toeschouwers richting koffie. De schwung kwam er pas in na de 2-0 van Baas, die werd bediend door Haveman, die weer eens aan de aandacht van zijn cipier was ontsnapt. “Die is binnen Dik”, werd vanaf de kant geroepen. Maar de trainer van de thuisclub was er niet gerust op. “Zeker niet. We scoorden op een goed moment, want de wedstrijd zat een beetje op dood spoor. Het liep stroef, maar na de 3-0 was het gebeurd.” Het was Nick Jansen, die Runherd overtuigde dat de punten op De Balk bleven. Steven Zwiers pikte het laatste goaltje mee en tekende voor de mooie cijfers, 4-0.

  En zo werd na afloop duidelijk dat Balkbrug Oldeholtpade uit de troon had gewipt en als ‘herbstmeister’ mag overwinteren. Soms worden zoete voetbaldromen realiteit.

  Stand 4E: Balkbrug 10-19, Oldeholtpade 9-18 (+13), VENO 9-18 (+12), Steenwijkerwold 11-18, De Blesse 9-16 (+9), Oranje Zwart 10-16, Pesse 8-14 (+11), Ruinen 8-14 (+7), Steenwijk 9-13, Wacker 9-12, Old Forward 8-10 (+4), BEW 10-7, RKO 11-7 en Kraggenburg 9-6.

  Meer foto's

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.