bakker johan slatman en groentekweker eef stel genomineerd voor biodiversiteitsprijs

  De Groene Twinkeling wordt jaarlijks uitgereikt aan de ondernemer in Overijssel die bedrijfsvoering en biodiversiteit het beste weet te verbinden door aandacht voor biodiversiteit te stimuleren, kennis te delen en succesvolle resultaten te boeken ter verbetering van biodiversiteit in de directe omgeving.

  Het is niet vanzelfsprekend dat biodiversiteit in de bedrijfsvoering is verankerd. Toch raken bedrijven steeds bewuster van de noodzaak. Daar is boer Pelleboer het helemaal mee eens: “Wij zien het als onze verantwoordelijkheid om de natuur weer met de mens te verbinden, bij ons is er volop gelegenheid om de boerennatuur te proeven”. Waar ook veel te proeven is, is bij kwekerij Stel. Daar gooiden ze een paar jaar geleden het roer om: “Het begon mij tegen te staan. Ik moest een cocktail van zeven verschillende bestrijdingsmiddelen maken om een goede krop sla te kunnen telen. Vanaf dat moment zijn we op een natuurlijke manier gaan telen. Ik doe niks bijzonders, ik doe weer wat vroeger heel normaal was”, zegt Stel. Wie ook zijn verantwoordelijkheid neemt is Johan Slatman van de gelijknamige bakkerijen in de gemeente Hardenberg: ”Elk jaar verbouwen we onze eigen Sint Jansrogge. Op het perceel zaaien we ook een akkerrand in, die door haar diversiteit de biodiversiteit in de omgeving bevordert.”

  Met de Groene Twinkeling laten de vier Overijsselse natuurorganisaties zien dat ondernemerschap en biodiversiteit goed samengaan. Bovendien hopen zij bedrijven te stimuleren zich in te zetten voor biodiversiteit in hun omgeving. Wie de wisselbokaal (een kunstwerk van Guido Orsetti) weet te veroveren kan tevens rekenen op exposure, een podium en een jaar lang vergaderen in het groen.

  Winnaars van de afgelopen jaren
  2017: Ecologische Landbouw Overesch uit Raalte;
  2016: Online warenhuis Wehkamp uit Zwolle;
  2015: Unipro uit Haaksbergen, totaal aanbieder van vloersystemen;
  2014: Vechtdal Hoeve uit Ommen combineert landbouw, natuur, recreatie, educatie èn koelinair;
  2013: Afvalverwerkingsbedrijf Twence uit Twekkelo;
  2012: Infraspecialist Roelofs B.V. uit Den Ham.

  Meer informatie over de winnaars is te vinden op: www.landschapoverijssel.nl/groenetwinkeling

  Meer foto's

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.