Home / andre schuurman benoemd als wethouder dalfsen

andre schuurman benoemd als wethouder dalfsen

Burgemeester Han Noten heette iedereen van harte welkom bij deze extra en bijzondere raadsvergadering. Hij vertelde dat het bij de benoeming van mensen gaat om heel bijzondere gebeurtenissen, die echter wel heel strak in een protocol zijn gevat. Een commissie bestaande uit de raadsleden Rietje Lassche, Betsy Ramerman en Inge Snijder had de geloofsbrieven van de adspirant-wethouder onderzocht en in orde bevonden.

Daarna volgde de stemming. Noten benadrukte dat de raadsleden zich niet van stemming mochten onthouden, zodat ook André Schuurman zelf een stembriefje moest invullen. Uiteindelijk stemden alle 21 raadsleden voor de kandidaat-wethouder. Die mocht daarna ten overstaan van de burgemeester de gelofte afleggen. Met het uitspreken van “Dat verklaar en beloof ik” werd Schuurman de nieuwe wethouder van Dalfsen.

Als vervanger van Schuurman in de gemeenteraad was Aalt Westerman bereid gevonden om namens Gemeentebelangen zijn plaats in te nemen. In de vorige raadsperiode maakte hij al enkele jaren deel uit van de raad. In dit geval hoefde er niet te worden gestemd, omdat Westerman op basis van de verkiezingsuitslag tot de raad kon worden toegelaten. Met het goedkeuren van de geloofsbrieven was de toelating een feit.

Even ontstond er enige hilariteit toen Noten bij het afleggen van de gelofte per abuis nogmaals de verklaring van Schuurman voorlas, maar op het wethouderschap zat de 71-jarige Nieuwleusenaar niet te wachten. Hij kon er wel om lachen, net als alle andere aanwezigen. Even later legde ook hij de gelofte af. Noten wenste Schuurman en Westerman in hun nieuwe functies veel wijsheid en veel collegialiteit toe. Daarmee was deze bijzondere raadsvergadering ten einde en kon iedereen die ongeduldig stond te wachten de nieuwe wethouder en het nieuwe raadslid feliciteren.

Lees ook

Juwelier Zandbergen in Ommen stopt na 21 jaar

(Advertorial) OMMEN – In juni 2000 is juwelier Zandbergen begonnen met een goudsmidsatelier/juwelierszaak aan het …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.