zwarte dennen cross lopen voor belevingspad

  Het hardloopevenement trekt al jaren veel deelnemers uit heel Nederland. De deelnemers roemen de gemoedelijke sfeer en het parcours wat een uitdaging is voor elke hardloper: onverharde bospaden, zandwegen en ruiterpaden. Maar ook enkele venijnige klimmetjes en afhankelijk van het weer mul zand of modder.

  Om 13.30 uur begint de jongste jeugd (t/m 9 jaar) aan de wedstrijd over 900 meter. Om 13.45 uur volgt de jeugd t/m 15 jaar voor een wedstrijd over 1.800 meter. Hierbij wordt gestreden om prijzen in de categorie t/m 12 jaar en 13 t/m 15 jaar. Om 14.15 uur worden de deelnemers aan de 5 km weggeschoten en om 15.00 is de start van de slotafstand, de 10 km.
  Van elke deelnemer zal een bedrag gedoneerd worden aan Staatsbosbeheer Staphorst ten behoeve van het onderhoud van het Belevingspad. Dit pad is ontworpen als niet al te lange wandeling voor (ouders met) kinderen. Voor de kinderen is er om de paar honderd meter iets te ‘beleven’, zoals een bamboe-carillon, een kabelbaan, een stukje met verschillende bodembedekkingen, een zonnewijzerboom en een periscoop waarmee zowel heel laag bij de grond als hoger in de lucht kan worden gekeken. Een extra reden dus om mee te doen met de Zwarte Dennen Cross!

  Voorinschrijven voor dit hardloopevenement kan nog t/m vrijdag via www.ag85.nl. Op de dag zelf kan ook nog worden ingeschreven en wel van 12.45 tot 10 minuten voor de start van de desbetreffende afstand.
  Dit jaar maakt de Zwarte Dennen Cross deel uit van de Run2Day Vechtdal Crosscompetitie. Een absolute aanrader voor alle hardlopers die houden van een uitdagende competitie in een schitterende bosrijke omgeving. ACO van Elderen, Loopgroep de Zandstuve, Loopgroep AG ’85 en Spurt’88 hebben de krachten gebundeld en dit heeft geresulteerd in een viertal wedstrijden. In Hardenberg, Staphorst, Vroomshoop en Ommen. Hier kan in diverse leeftijdscategorieën gestreden worden voor de winst in de competitie. Wie voor de eindoverwinning in aanmerking wil komen dient bij minimaal drie van de vier wedstrijden de finishlijn te zijn gepasseerd.

  Alle informatie over de Zwarte Dennen Cross en de Vechtdal Crosscompetitie is terug te vinden op www.ag85.nl

  Meer foto's

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.