zogedaan kindercoaching opent praktijk in ommen

  Kindercoaching is een laagdrempelige en toegankelijke vorm van hulpverlening aan kinderen en jongeren tussen de 4 en 18 jaar. Tijdens het coachtraject krijgen de kinderen spelenderwijs praktische handvatten waar ze mee verder kunnen.

  Daniëlle merkt dat kinderen en jongeren steeds vaker hulp kunnen gebruiken bij allerlei problemen. Ze vertelt over haar behandelingen: “Niet het kind is het probleem, maar het probleem is het probleem. Tijdens het coachtraject zet ik het probleem dan ook naast het kind. Samen gaan we op zoek naar de (vaak verborgen) schatten van het kind. Door te ontdekken waar het kind goed in is of waar zijn of haar kracht ligt en juist daar aandacht aan te schenken, groeien de schatten. Het kind groeit.”

  “We werken tijdens de sessies aan praktische handvatten die het kind mee kan nemen de toekomst in. Zo worden ze problemen als onzekerheid, faalangst en boosheid de baas. Het kind leert dat hij of zij best mag pronken met alle mooie kwaliteiten en persoonlijke schatten die het in zijn of haar bezit heeft”, vertelt Daniëlle verder. In haar praktijk staat een tafel waar aan gepraat kan worden en waar spelletjes gespeeld worden. De bovenruimte dient als speelruimte. Er zijn boekjes, poppen, knuffels en nog veel meer. Alles om kinderen via spel te leren hoe ze met hun problemen om kunnen gaan.

  Verborgen schatten
  Daniëlle heeft van haar passie haar werk gemaakt: het persoonlijk begeleiden van kinderen en jongeren. Ze vertelt: “Na het behalen van mijn Pabo- (Pedagogische academie voor de lerarenopleiding in het basisonderwijs) diploma, heb ik 8 jaar op basisscholen gewerkt, zowel als groepsleerkracht, remedial teacher en als persoonlijk begeleider van leerlingen. De driejarige post-hbo-opleiding kindercoach en integratief kinder- en jeugdtherapie zorgt voor nog meer verdieping en fundament in mijn werk.”

  “Ik zet kinderen en jongeren in hun kracht. Dat doe ik door samen met ze op zoek te gaan naar hun eigen verborgen schatten. Met die schatten doel ik op alle mooie kwaliteiten die het kind in zijn of haar bezit heeft. In mijn logo zie je een plantje waar diamanten aan groeien. Dat is precies waar ik in geloof: de diamantjes staan voor de (verborgen) schatten van het kind. In mijn praktijk krijgen ze door de juiste aandacht voldoende kracht om verder te groeien.”

  Kennismaken
  De praktijk van kindercoach Daniëlle is gevestigd aan de Emslandweg 1e in Ommen. Neem gerust een kijkje op de website: www.zogedaan.nu.

  Meer foto's

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.