Home / vv marienberg ontvangt hekkensluiter uit enschede

vv marienberg ontvangt hekkensluiter uit enschede

“Komende zaterdag zijn wij op het Westerpark gastheer voor de Christelijke Voetbal Vereniging Achilles uut Enschede, woonachtig aan de Horstlindelaan 257. Achilles is een voormalige figuur uit de Griekse mythologie. Hij was de absolute held uit de Trojaanse Oorlog, jullie vast wel bekend. Homerus heeft er nog een mooi boek over geschreven.

Achilles was bijna onverslaanbaar. Dat kwam door zijn moeder Thetis die had Achilles als kind in het water van de rivier de Lethe of Styx gedompeld om hem zo onkwetsbaar te maken. Alleen zij moest Achilles wel ergens vasthouden, dat deed de moeder bij zijn hiel. Dit was dan ook de enige kwetsbare plek op zijn lichaam en werd uiteindelijk zijn ondergang in de strijd tegen Troje, volgens mij waren daar ook paarden bij. Waarvan Akte! Paris raakte hem vol met een giftige pijl in zijn hiel toen Achilles zijn voetbalschoen onderweg had verloren.

Tja, de geschiedenis herhaalt zich. Want met de winterstop in aantocht lijkt het Enschedese Achilles ook vol in zijn kwetsbare hiel te zijn geraakt. De held van weleer lijkt van zijn sokkel te vallen. Want na negen wedstrijden hebben ze slechts 1 schamel puntje bij elkaar gesprokkeld. Daar tegenover staan 8 brute en zure nederlagen. De ploeg van trainer Mark de Jong heeft de twijfelachtige eer om als rode lantaardrager van de derde klasse D door het leven te gaan.

Waar de hoofdtrainer Achilles na drie seizoenen verlaat verlengde voorzitter Han Deuzeman juist tijdens de afgelopen ledenvergadering zijn contract voor nog eens drie jaar om die welbekende hamer te blijven hanteren. Hij loopt niet weg voor zijn verantwoordelijkheden, misschien is hij ooit wel ondergedompeld in de IJsel, je weet het niet! De (sportieve) toekomst van Achilles verkeert in zwaar weer, een werkgroep moet uitzoeken of er met andere sportverenigingen een gezamenlijk sportcomplex uit de grond kan worden gestampt. De Achilleshiel van een club! Het draait altijd ergens om en de pijlen zijn steevast gericht op diegenen waarvan de hoofden zich boven het maisveld bevinden.
Of iets van die strekking! Kan ook wat anders zijn…..

Maar Achilles zal gemotiveerd, tot de beide achilleshielen aan toe, afreizen naar het Westerpark waar tevens de laatste twee weken geen overwinning(en) kon worden bijgeschreven op het jonge blazoen. Neuh, onze achilleshiel is voorlopig de overvolle lappenmand. Al moet gezegd worden dat vorige week in Hengelo dat nou niet bepaald het uiteindelijke euvel was. Neuh, niet echt. Ondanks een waslijst aan afwezigen had er minimaal een punt, misschien wel drie, vanaf sportpark Groot Driene de bus in gemoeten. Aan de andere kant. Gedane zaken nemen geen keer. Komende zaterdag moeten wij er gewoon weer staan, wat ik je brom!

Vorig jaar speelden wij niet tegen Achilles, de bewoners van de Horstlindelaan balden een klasse lager. In de 4e klasse D trokken ze destijds wel volop ten strijdde. Werd de ene overwinning aan de andere geregen, ze werden helden op hun eigen vierkante voetbalmeter. Ze promoveerden slechts na 1 jaar in de kelder van het amateurvoetbal te hebben gebivakkeerd alweer naar de 3e klasse. Waar opnieuw de geschiedenis zich weer herhaalde want de laatste drie jaren in de 3e klasse bungelden ze voortdurend onder aan de streep (2 x een 12e plek en in het jaar dat ze degradeerden eindigde Achilles op nummer dertien).

In het seizoen 2015/2016 wonnen wij de twee duels van Achilles. Op 2 oktober 2015 met de minimale cijfers van 1-2 en die verwoestende knal van Ruud Buitenhuis, weten jullie het nog? We dompelden de thuisploeg toen in diepe rouw, zak en as! De return op 20 februari van het jaar 2016 werd het een appeltje eitje en zegevierden wij met 4-1 op het Westerpark.

Gezien het programma wat dit jaar nog op stapel staat is het noodzaak voor Mariënberg dat wij het bezoekende Achilles trakteren op haar 9e nederlaag. Hierna volgen namelijk de zware wedstrijden tegen Quick’20 (nummer 2) en de onvervalste kanaalderby tegen Banthum alvorens de winterstop ingaat. Het duel begint om 14.30 uur en staat onder leiding van de heer Johan van Gerrevink.

Ouderwets gokken wij op een 3-1 zege, jullie weten waar de zwakke plek zich nu bevindt van Achilles. Veule wille en succes Mannen!”

Lees ook

Boerenmarkt Vilsteren

VILSTEREN – op zaterdag 18 september tussen 11.00 en 16.00 uur is er weer een …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.