Home / voorbeschouwing sv juliana32 marienberg

voorbeschouwing sv juliana32 marienberg

Door: Alfred Dorgelo 

Het grote voordeel is, naast het feit dat het zo lekker opruimt, dat tevens die regionale kranten de deur uit zijn. Vooral van het sportkatern werd de gemiddelde Juliana-supporter, waaronder mien Ome Johan, niet bliede van. Iedere keer sloeg hij het Hengeloos Weekblad, of hoe dat Huis-Aan-Huis krantje ook mag heten, open en telkens moest hij lezen dat zijn geliefde Juliana’32 weer had verloren. De seizoensouverture had nog wel een keurige overwinning opgeleverd. Een degelijke 0-2 zege, behaald bij de studenten van Drienerlo. Hierna volgde maar liefst zes nederlagen op rij.

Bij de vierde nederlaag liet hij de krant resoluut links liggen, ging hij met Nel een stukje fietsen. Rechtsaf dan maar, ontbijten bij de Ikea of zo….Zo leverde elk nadeel niet meteen voordeel op!

Neuh, die andere Johan ook altijd met zijn kromme uitspraken. Cruijff zou echter wel raad weten met het feit hoe hij zijn Juliana’32 weer aan het voetballen kreeg. DES, RKSV Rijssen, Quick’20, Hellendoorn, Banthum en Kloosterhaar snoepten namelijk allen de volle drie punten af van de Tricolores. Crisis werd het trouwens nooit bij onze vrienden van Juliana’32, de derde helft verzachtte veel – zoniet alles –  met het overheerlijke gerstenat van de Twentse Bierbrouwerij aan de tap.

Zo kon het gebeuren dat het trainersduo Marcel Degenaar en Nieck Rörink vorige week de heren weer in het winnende gareel kregen. Er werd gewonnen, wederom in Enschede, ditmaal met 2-3 van Achilles. Deze Griekse held lijkt al voor de winterstop geveld en van zijn sokkel te zijn gevallen, Waarvan akte! Maar er kon voor even weer gelachen worden aan de Zwavertsweg. Op de Samsung Smartphone stond de Hengelose zon er zomaar wat beter bij, van drie naar zes punten! Meteen werd er maar een feestje georganiseerd wat zijn beslag zal gaan krijgen enkele uren later nadat wij zijn vertrokken vanaf het sportpark Groot Driene met hopelijk weer de drie punten onderin de tas!

De laatste jaren lukte ons dat wonderwel. Niet altijd verdiend. Neuh….de ene keer onterecht, de andere keer hielp een bokkende doelman ons geheel belangeloos. Een beetje Proud to be Fout, maar de biertjes smaken ons al seizoenen lang uitermate prima na de vermakelijke duels tussen Juliana en Mariënberg. Je hoorde Mariënberg niet klagen met het schuim op de bovenlip! Rendementen uit het verleden bieden echter geen garanties voor de toekomst. Voorlopig liggen wij op sportpark het Westerpark mieters mooi op schema. Trainer Niels van ’t Hoog presteert eigenlijk boven verwachting gezien de overvolle ziekenboeg die maar niet leeg wil raken.

Eens kieken waar de stop zich bevindt, die ziekenboeg moet toch wel willen lekken….? of is die speld in de hooiberg met de noorderzon vertrokken net nu Sinterklaas en zijn Zwarte Pieten voet op onze bodem hebben gezet! Vorige week trokken wij letterlijk en figuurlijk aan het korste eind.

DES was gewoon een maatje te groot. Absoluut geen schande…Er stonden bijkans meer basisspelers naast het veld dan er in. Vier wedstrijden op rij wisten wij de vele blessuregevallen en afwezigen nog vakkundig te maskeren met prima overwinningen op basis van tomeloze inzet en gaan tot het kleinste gaatje. Tegen DES was het voetballen tegen een volstrekt lege bierkaai, we wilden wel maar konden simpelweg niet! Dat is geen excuus maar gewoon de Waarheid, of niet Marco Borsato?

Benieuwd met welke elf Niels van ’t Hoog zaterdag start in Hengelo. We weten dat Juliana’32 mentaal ijzersterk is tja…Stork Hengelo hè maar ze kunnen helder en nuchter in het koppie zijn ze moeten nog altijd de voetjes laten spreken.

Ach, het is eigenlijk boeiend wat er de volgende dag in de krant staat. Een dag later wordt er bij wijze van spreke de gebakken vis erin verpakt. Ik denk gewoon dat er gewonnen gaat worden in Hengelo, met cijfers die boekdelen spreken. Namelijk 1-3. Wij kunnen de eerste zaterdag in december het oude papier weer naar de Broederband brengen. Het duel begint om half drie (14.30 uur) en staat onder leiding van de heer en scheidsrechter Hans Funcke.

Veule wille en succes mannen! 
Alfred Dorgelo

Lees ook

Gemeente Hardenberg is op zoek naar jou!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.