Home / voetballers marienberg ontvangen des

voetballers marienberg ontvangen des

“Komende zaterdag zijn wij op het Westerpark gastheer voor onze vrienden van  Door Eendracht Sterk (DES) uit Nijverdal. ‘Wij zijn een voetbalclub van Nix’, dat valt er te lezen(!) op de geheel vernieuwde website van de club die op 2 oktober 1922 werd opgericht. Dat valt mijn inziens nog flink te betwijfelen. Wat ik je brom! Want op sportpark Gagelman gaan ze al 95 jaar still going strong, hebben ze bovendien de mooiste voetbalkleuren aan het bevallige Nijverdalse lijf (rood/zwart) hangen.

Brachten ze onlangs nog 2800 kruidkoeken aan de man/vrouw. Zo schoten ze ff flink wat kruimels (€ 3700,- welgeteld)de clubkas binnen, komt de goedheiligman eind november langs en staat zaterdag 25 november bij menig DES’ser en SVVN’er reeds roodomrand en vetgestreept in de agenda. SuperSaturday! De 78e voetbalveldslag staat dan op het programma. Met louter festiviteiten, bijvoorbeeld een wedstrijd tussen de sterren van weleer onder leiding van toparbiter Eric Braamhaar, een dekselse Afterparty en de VIP-sponsoren mogen dan feestvieren in een heuse VIP-tent! Hou ouder, hoe gekker moet je maar denken…..

Oh ja en zaterdag is DES Nijverdal te bewonderen in het pittoreske Mariënberg. Ook dat nog…! Aan het Almelo Haandrik kanaal neemt roodzwart het op tegen het andere roodzwart. Vorige week toonden de mannen van de sympathieke en jonge trainer Harry Warmelink veerkracht. Ondanks een mannetje minder (twee keer geel voor wat praterij van Mark van Schooten) wisten ze thuis toch te winnen van Juliana’32 die al lang niet meer weet hoe winst eruit ziet.

DES staat na zeven wedstrijden op een keurige 6e stek. Dertien punten. Naast vier overwinningen speelden ze 1x gelijk en verloren ze maar twee keer. Net als Mariënberg hebben ze een doelsaldo van plus drie. Nick Deijk schiet de doelpunten makkelijk binnen. Hij heeft al 5 goals achter zijn naam staan. De voetballende reporter van de Nijverdallers, Jasper Bunskoek, na de geweldige koekactie van DES tijdelijk omgedoopt tot Jasper Kruidkoek is samen met Sem van Dartel een duo om tevens in de gaten te houden. Waarvan Akte!

Vorig seizoen wisten wij maar 1 puntje van DES af te snoepen. Thuis op 12 november vergaten wij na een 2-0 voorsprong de ploeg van Warmelink het laatste zetje te geven. Na de thee kwamen ze terug tot 2-2. De return werd een appeltje, eitje, kruidkoekje voor DES. Met 4-0 hielden ze het nog beschaafd tegen een op dat moment verdwaald Mariënberg wat volledig de weg kwijt was….

Ach, het kan verkeren. Ik hoor het Bredero nog zo zeggen. Onze nieuwe trainert Niels van ’t Hoog heeft de wind behoorlijk in de zeilen. Want binnen enkele maanden lapte hij het terneergeslagen elftal helemaal op. We spelen weer fris van de lever. Zijn weer met ons elven en niet voor 1 gat te vangen. DES te beter zeggen wij dan op het Westerpark.

Wij vinden ons voorlopig terug op een mooie 4e plek. 14 punten uit zeven wedstrijden, alleen verloren van Oranje Nassau maar wij verliest daar nou niet van. Nou ja, SVVN niet….rare jongens daar op Groot Lochter. Verliezen met 8-0 van Banthum, gelijkspelen tegen Mainbarg en gewoon winnen van de koploper. Dan heb je toch enkele steekjes los zitten, wel grappig in de voormalige textielstad. Dat dan wel weer Kortom, blijkbaar kan iedereen van iedereen winnen…

Maar dat geheel terzijde. Naast twee gelijke spelen zijn wij nu al vier opeenvolgende wedstrijden aan het winnen. Een loodzware week (3 wedstrijden binnen zes dagen) sloten wij gewoon keurig af met twee knappe overwinningen in de competitie. Een onverwachte maar toch verdiende driepunter in Hellendoorn tegen de plaatselijke VV. Vorige week werd er in donker Hengelo drie lichtpuntjes gevonden en waren wij keurig bij de les tegen Wilhelminaschool (1-2 winst, hoppa!)

En dan is notabene onze lappenmand tot de nok toe gevuld. Kiek, daar komt een beetje trainer niet om verlegen. Een bewijs dat onze bank een stukje breder is geworden met (jonge) kerels die Door Eendracht Sterk(er) zijn geworden. Jongens van de gestampte pot, niet altijd met mooi voetbal maar wel er 120% voor willen gaan. Weten wij de vijfde zege op rij te boeken? Ik geloof er wel in. Denk zelfs met een 3-1 overwinning. Het duel begint om 14.30 uur en staat onder deskundige leiding van de heer Erik Geubels (toch geen familie van…?) Veule wille en succes mannen..”

Lees ook

Boek van de Week: ‘Het verbrande huis’

Bodil bezoekt, ze is dan zes, in 1970 samen met haar ouders en broertje voor …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.