Home / voedselbank bezoekt de triangel

voedselbank bezoekt de triangel

De laatste weken stonden de lessen in het teken van de Wereldvoedseldag. De lespakketten bestonden uit reken-, taal- en geschiedenislessen. Deze hadden betrekking op de voedselverdeling in de wereld én de voedselverspilling in ons eigen land.

De leerlingen maakten zo kennis met hoe het is om in armoede te leven: 1 op de 9 kinderen leeft in armoede, en dát in ons eigen Nederland. Iets om eens even bij stil te staan. Dat deden de leerlingen dan ook! Aan de hand van een presentatie liet de heer Pastink zien hoe het werkt binnen de Voedselbank in Hardenberg-Ommen en hoeveel gezinnen door hen worden voorzien van de noodzakelijke voedselpakketten.

De houdbare boodschappen, die de leerlingen hebben meegenomen naar school, zijn op woensdag 1 november (Dankdag) aangeboden aan de heer Bé Pierik van het uitgiftepunt in Ommen. Zo werd dit interessante project op een passende wijze afgesloten.

 

Lees ook

Het Boek van de Week

Iedereen gaat wel eens graag naar buiten. Dan loop je door het stadspark, de hei …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.