Home / vivacious voor afslank en eetadvies

vivacious voor afslank en eetadvies

Gewichtsconsulente Rianne is gestart met haar eigen onderneming: Vivacious in Dalfsen en komt bij haar cliënten aan huis. (Foto: Annet Jonker)

In juni heeft Rianne Ophoff het diploma tot Gewichtsconsulent behaald. Hiermee heeft zij zich kunnen aansluiten bij de Beroepsvereniging Gewichtsconsulenten Nederland.

“De BGN-gewichtsconsulent zal jou motiveren en stimuleren om jouw doel te bereiken. Jouw eigen inzet is daarbij ook van groot belang. Veel mensen vinden een bezoek aan de gewichtsconsulent daarbij de beste ‘stok achter de deur’. De nadruk ligt op gezond afvallen zonder dure afslankmiddelen en het beantwoorden van voedingsvraagstukken”, laat de beroepsvereniging weten. Rianne beaamt dit: “Ik leer mensen gezonde keuzes maken en geef ze handvaten mee voor in de toekomst. Daarbij verzeker ik dat afvallen héél leuk kan zijn! Gezonde voeding betekent namelijk niet dat je nooit meer een ongezonde ‘uitspatter’ mag hebben, want dat is menselijk.

Naar de MAC gaan, een etentje met wijn, de aantrekkingskracht tot chocola of die heerlijke bitterbal, het mag allemaal, maar met mate.” Rianne legt uit dat zij onder andere werkt met een analyse van de huidige voedingsgewoontes, soms zijn het maar kleine dingetjes die al het verschil maken. “Je moet het in de regel ook niet van afslankmiddelen of maaltijdvervangers hebben. Die leiden misschien even tot gewichtsverlies, maar zorgen vaak ook voor het jojo-effect als mensen stoppen of weer normaal gaan eten”, aldus de nieuwe gewichtsconsulent van Dalfsen. Stapsgewijs de leefstijl aanpassen is het advies, daar hebben lichaam en geest het meeste baat bij.

De werkwijze van BGN-gewichtsconsulenten heeft er mede voor gezorgd dat veel zorgverzekeraars (gedeeltelijk) de kosten van de consulten bij Vivacious vergoeden. Kijk voor meer informatie op www.livevivacious.nl 

 

Lees ook

Rode Kruis collecteweek

REGIO – Deze week is het de collecteweek van het Rode Kruis. Met een gift …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.