Home / vilsteren soepel langs dos 63

vilsteren soepel langs dos 63

De 1-0 was zo’n voorbeeld van niet nadenken, maar doen. De tegenstander is zich nog aan het groeperen als Mathijs Kampman Niels Noordman aanspeelt, die zwiept het leer voorlangs, waar Wouter Mars als een duveltje uit een doosje opduikt. Binnenkantje voet en klets, 1-0. De 1-1 is er eentje uit de categorie ‘lucky shots’. Jonathan Kok haalt uit, de Derbystar wordt van richting veranderd en Jesper Peul heeft het nakijken.

De elf van Zwinselman laten zich op eigen terrein niet de gek aansteken. De 2-1 kan niet uitblijven en is er eentje waar Fedor Hendriks patent op heeft. In twee pasjes een fractie voor de cipier komen en als eerste bij de bal. De 3-1 is er eentje zo trainers dat graag zien. Daar train je voor. Hoog druk zetten. Bal veroveren en de juiste man in stelling brengen, wie anders dan Hendriks, goalgetter in Vilsterse dienst. “Dat is lekker rusten”, grinnikt Zwinselman, die zijn team meegeeft geen gekke dingen te doen. “Ik zeg maar zo, niet in de war raken, je voetbalt bij Vilsteren, niet bij Ajax. Hou het simpel. Denk aan je opdracht.”

De geelzwarten houden voor eigen publiek het hoofd er prima bij. Als Wouter Mars vlot na de pauze 4-1 aantekent is het ‘over en uit’. De pupillen van Lambertus Nijenmanting geloven het wel: op de Molenesch valt vandaag geen pepernoot te verdienen. Fedor Hendriks voltooit een valse hattrick, terwijl Niels Noordman de eindstand op 6-1 bepaalt.

In de komende drie duels mag Vilsteren bewijzen tot de elite van 5A te behoren. Na Darp thuis volgen confrontaties met IJhorst en Ulu Spor, om vervolgens de winterstop in te duiken. Wordt vervolgd!

Stand 5A: Ulu Spor 8-24, Scheerwolde 8-19 (+14), IJhorst 8-19 (+8), Uffelte 8-16, Giethoorn 8-15, Vilsteren 8-13, DVSV 8-8, DOS ’63 8-7 (-10), Wapserveen 8-7 (-14), Kuinre 8-6, Blankenham 8-3 en Willemsoord 8-1.

Lees ook

‘Op het geniale af’ van Benedict Wells

Het Boek van de Week Francis Dean woont met zijn moeder in een trailerpark in …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.