Home / vilsteren glijdt achteloos langs blankenham

vilsteren glijdt achteloos langs blankenham

Foto: Wouter Mars stuit op de doelman van Blankenham

Tekst: Willem Lampe

“Van zo’n ploeg kun je alleen maar verliezen”, besefte Hendri Zwinselman. “Iedereen verwacht een overwinning.” De oefenmeester in Vilsterse dienst zag dat zijn ploeg vanaf het openingssignaal koers zette naar de goal van de bezoekers uit de Kop van Overijssel.

“We waren echter slordig in de afwerking. Bij rust stond het 2-0, maar het had toch zeker 5, 6-0 kunnen, of nee, misschien wel moeten staan. Maar goed, het begint aardig te draaien bij ons. Komende weken moeten we afrekenen met op papier wat mindere tegenstanders. Het is zaak dat we geen punten morsen. Na Kuinre, DOS ’63 en DVSV wacht IJhorst, een van de topploegen in onze klasse. Daarna weten we waar we staan en of we mee kunnen met de besten.”

Het was Jelle Niens, die van afstand en met behulp van een falende doelman, Vilsteren op voorsprong bracht. Vleugelverdediger Matthijs Kamphuis was verantwoordelijk voor de 2-0. “In de rust heb ik aangegeven rustig te blijven”, geeft Zwinselman aan. “De kansen komen wel, daar was ik van overtuigd.” Het inbrengen van rasaanvaller Lennart Hulsman betaalt zich na de thee al vlot uit. Ook Jari Vlierman profiteert in klinkende munt als de doelman een balletje los laat en op moment dat voor elke toeschouwer duidelijk is dat het niet de vraag is of Vilsteren gaat winnen, maar met hoeveel. 4-0 dus, geen vuiltje aan de hemel op de Molenesch.

Stand 5A: Ulu Spor 6-18 (+34), IJhorst 6-18 (+12), Uffelte 6-15 (+15), Scheerwolde 6-15 (+9), Vilsteren 6-9 (+4), Giethoorn 6-9 (+2), Wapserveen 6-7, DVSV 6-4 (-4), DOS ’63 6-4 (-8), Blankenham 6-3, Kuinre 6-2 en Willemsoord 6-1.

Lees ook

‘Samen voor Gezond Gewicht in het Vechtdal’

48 organisaties zetten handtekening onder het convenant REGIO – Woensdag 15 september zetten 48 organisaties …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.