usv benoemt ben schuurman tot erelid

  Voor de pauze kwamen de gebruikelijke agendapunten aan de orde. Penningmeester Dick ten Klooster presenteerde fraaie cijfers over het afgelopen boekjaar. In zijn laatste jaarverslag voerde secretaris Ben Schuurman de leden nog eens langs de bijzonderheden van het seizoen 2016/2017. Met uiteraard aandacht voor het kampioenschap van het eerste elftal, maar ook tal van andere zaken passeerden de revue. Zoals verbeteringen aan de accommodatie en de nieuwe vormen van communicatie met bezoekers van het sportpark.

  De secretaris zette voor deze gelegenheid wat getallen uit zijn eerste jaarverslag van 2005 tegenover die van vandaag. Opvallend is vooral de groeispurt van het aantal leden. Een toename met 200 naar 530. Waarvan intussen ruim 20% meisjes/vrouwen. Volgens de secretaris betekent die ontwikkeling een aanzienlijke verrijking van het clubleven bij USV. De leden discussieerden in de rondvraag met elkaar over de landelijke trend om het roken verder terug te dringen. En welke rol USV hier kan of zelfs zou moeten spelen. In het clubgebouw mag er al veel langer niet meer gerookt worden. Buiten is dat nog wel toegestaan, maar volgens de leden zou USV met het inrichten van een aantal rookvrije zones een goed eerste signaal kunnen afgeven.

  Hendrik Runhart 65 jaar lid
  Na de pauze werden de jubilarissen toegesproken door secretaris Ben Schuurman. Erwin Bouwer en Martin Hilberink waren 25 jaar lid van de club. Marinus Kremer en Arold Massier kregen de speld voor hun 50-jarig lidmaatschap. Baas boven baas is echter Hendrik Runhart. De 75-jarige clubman was op 1 augustus van dit jaar maar liefst 65 jaar lid van USV. Door zijn grote betrokkenheid bij de club maakte hij driekwart van het bestaan van USV vrijwel van week tot week mee. En dat in allerlei functies.

  Hendrik Runhart genoot vooral bekendheid als wedstrijdsecretaris senioren. Pas begin van dit seizoen ging hij met USV-pensioen. Tot dan regelde hij nog steeds de scheidsrechters voor de wedstrijden van de lagere seniorenteams. Vanwege het bereiken van deze opmerkelijke mijlpaal werd de jubilaris uitgebreid in het zonnetje gezet en kreeg hij een attentie aangeboden.

  Ben Schuurman erelid
  Tijdens de bestuursverkiezing werden nieuwe voorzitter Michiel Smudde, John Spijker (jeugdzaken) en Danielle Vlierman (algemene zaken) officieel benoemd, waarna het nieuwe trio bestuurders onder applaus plaatsnam achter de tafel. Daarna nam bestuurslid Jan Hamers de regie over. Hij sprak de vertrekkende Ben Schuurman toe en deelde mede dat de leden hadden besloten de zojuist afgetreden secretaris te benoemen tot erelid van USV.

  Het kersverse erelid deelde op zijn beurt nog wat van zijn belevenissen als secretaris met de uitpuilende zaal. Het kon niet op voor Schuurman, want hij kreeg uit handen van KNVB-ambassadeur Ate Brunnekreeft ook nog eens de gouden KNVB-speld uitgereikt. Waarna er onder het genot van een drankje en een hapje vele handen werden geschud.

  Meer foto's

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.