uit hei en dennen inzicht

  Hij moest aan de schandpaal, uitgekleed worden middels slinkse juristen. Z’n bedrijf moest er aan en de kinderen zouden via alle middelen tegen vader opgezet worden. Ja, het hele dorp steunde haar daarin. Iedereen kende een listige advocaat met alleen winnende partijen en het dorp kende wel een befaamde Roemeense losarbeider, die over een arsenaal aan moordwapens beschikte. Nee, dood hoefde hij niet, maar gewoon een beetje minder valide.

  Na een paar weken van droefenis, gekonkel, informatie bij advocaten e.d. kwamen er heel andere berichten uit het Zuiden. De dochters gingen zo af en toe naar het nieuwe gezin van vader, eerst in begeleiding van iemand van de kinderbescherming. Dochters begrepen best, dat ze bij mama niet met enthousiaste verhalen moesten aankomen over die best aardige vriendin van papa. Zij hielden zich op zijn aanraden ook, wat aan de oppervlakte. Nee, het was niet eng en “ze was best aardig, maar niet zo aardig als jij hoor mam”.

  Heel langzaam groeide er tussen de dochters, vader en vriendin vertrouwen. Het viel niet eens mee om boosheid te veinzen om weer een weekend door te brengen bij het nieuwe gezin. Mama zag het gebeuren en besloot over haar gevoelens van woede, aversie en agressie heen te springen. Het ging tenslotte om hun dochters. En wilde ze die overspelige echtgenoot nog? Ze was weer in haar oude beroep terug gekeerd, waar ze blij omarmd werd door vroegere collega’s. Ze ging weer uit, en telde haar zegeningen. En toen deed ze dàt, wat ze nooit achter zich zelf had gezocht . Ze besloot niet meer te vechten voor haar huwelijk, maar sprong over haar schaduw heen. Zij legde om wille van de kinderen èn haar gemoedsrust, de strijdbijl neer. Op zoek met elkaar naar een vredige toekomst.

  Antoinette

  Meer foto's

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.