tom simons het goudhaantje voor ozc

  Pas zeventien prille lentes jong deze Tom Simons, maar zoals de Engelsen plegen te zeggen, ‘if he is good enough, he is old enough, oftewel, ‘goed genoeg is oud genoeg’, het gaat om kwaliteit, niet om leeftijd.

  De eerste die dat beaamt is zijn trainer Pascal Weteringe. Zeker waren er twijfels. Moet dat nou, zo’n junior in het eerste? Nee, het moet niet, maar Weteringe beet zich vast in zijn overtuiging, welke uitpakt als een schot in de roos. Op de doorweekte, loodzware prairie in Luttelgeest schoot de even lichtvoetige als behendige vleugelspeler de geelzwarten in het zicht van koploper LTC, dat niet verder kwam dan 1-1 tegen het laagvlieger BSVV. De lijstaanvoerder uit Assen reist zaterdag af naar Ommen en treft een uitdager die overloopt van vertrouwen.

  In de Noordoostpolder kreeg OZC het zeker niet cadeau. “Klopt”, beaamt Weteringe. “Een zwaarbevochten zege. De eerste helft was voor ons, maar we hadden ook maar zo met 1-0 achter kunnen staan.” De coach van OZC doelt op de actie van topschutter Alan Bakker. De van Flevo Boys overgekomen aanvaller kiest er in lastige positie voor om zijn eigen moyenne op te schroeven in plaats van afleggen op zijn teamgenoot, die er veel beter voor staat.

  Na een uurtje spelen breekt deze zelfzucht ‘Tot Ons Nut En Genoegen Opgericht’ op. Tom Simons, daar is ie, is het middelpunt van festiviteiten, althans binnen de gelederen van OZC. “Daarna hadden we het moeilijk”, herinnert Weteringe zich. “Punt van aandacht, onder druk de bal in de ploeg houden en niet alleen maar tegenhouden en overleven. Toch hebben we ondanks hun veldoverwicht weinig weggegeven. Een pluspunt, maar 0-1 blijft wankel. Glad veld, er hoeft maar een balletje verkeerd te vallen en het is gelijk.” Maar ook na negentig minuten en een klein beetje blijft de 0-1 gehandhaafd. OZC put wederom aan zelfvertrouwen en kijkt uit naar de confrontatie met LTC.

  Stand 3D:
  LTC 8-17
  Hoogeveen 8-15
  Lutten 8-14 (+7)
  ZZVV 8-14 (+5)
  OZC 8-13
  Hardenberg ’85 8-12 (+6)
  Hollandscheveld 8-12 (+3)
  Tonego 8-11 (+6)
  FDS 8-11 (-13)
  SCD ’83 8-10
  BSVV 8-9
  SVN ’69 8-7
  SCN 8-5 (-13)
  Fit Boys 8-5 (-16)

  Meer foto's

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.