sportplaatjes sparen bij jumbo kamphuis

  De klanten krijgen bij iedere 10 euro aan boodschappen een zakje met stickers, die in het bijbehorende verzamelalbum geplakt kunnen worden. Er zijn vijf verzamelalbums en daarbij vijf verschillende kleuren zakjes met stickers: 1. SV Dalfsen handbal en voetbal – oranje, 2. ASC’62 voetbal en gym & dance – blauw, 3. DLTC Gerner, BC Trefzeker en DTV’84 – paars, 4. MHC Dalfsen en Dalvo – wit en 5. Voetbalverenigingen Hoonhorst, Wijthmen en Vilsteren – rood.

  “De caissières vragen de klanten welke kleur zij sparen. Bij de kassa hangen borden met uitleg welke kleur bij welke sportvereniging hoort. Stel dat oma helpt sparen en voor 20 euro boodschappen doet, dan kan zij een oranje zakje kiezen voor haar kleindochter die op handbal zit en een wit zakje voor haar kleinzoon die hockeyt”, legt Ronald uit, “Niet ieder zakje heeft trouwens hetzelfde aantal stickers. In verband met de grootte van de boeken (afhankelijk van de verenigingen) varieert dit van 4 tot 7 stickers per zakje. Anders zou je een groot album niet vol krijgen en ben je met een dunner album zo klaar, da’s natuurlijk niet leuk.”

  “Daarom duurt deze spaaractie ook tien weken. We willen graag iedereen een goede kans geven om de albums vol te krijgen. Dat moet vast lukken nu de decembermaand in deze spaarperiode valt, want dan worden immers veel boodschappen gekocht. Maar uiteraard zal er ook een ruilmiddag volgen in januari. Ja, ik ben pas blij als iedereen het boek vol heeft!”, lacht hij.

  Jumbo Kamphuis heeft in samenwerking met Retrospect boekproducties vijf albums gemaakt met ruimte voor 118 teamfoto’s en 1945 portretfoto’s. Ook is hierin iets over de historie van de sportverenigingen te lezen. “Degene die zich heeft laten vastleggen op een portretfoto, krijgt als dank een gratis album via de eigen sportvereniging. Ook kunnen zij aan het einde van de actie voor een klein bedrag een poster van deze portretfoto bestellen. Op zaterdag 11 november werd om 10.00 uur de aftrap gegeven voor de actie en deze albums zijn meteen meegegeven aan de voorzitters of afgevaardigden van de sportverenigingen”, zegt Ronald, “Het is een brede en kostbare actie, die veel organisatie en investering vraagt maar het is leuk om dit te kunnen doen! Sporten is gezond en de saamhorigheid die door deze spaaractie ontstaat, is natuurlijk geweldig!”

  Volg het nieuws over deze actie via Facebook Jumbo Kamphuis.

  Tekst: Mariska Kloppenburg, foto: Leo van den Berg

  Meer foto's

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.