Home / scholenproject schat van dalfsen afgerond

scholenproject schat van dalfsen afgerond

“Wat was het enthousiasme van de kinderen groot! Ze vonden het geweldig om in de ‘put’ van Dalfsen te mogen graven en vuursteentjes, resten houtskool of potscherven te vinden! Het vak van archeoloog is enorm gepromoot!” zegt hij lachend. “De eerste projectdag begon met het bezoek van gedeputeerde Hester Maij, ook zij was zeer enthousiast. Op de laatste dag was er een ambtenaar van de provincie. ”

Als dank kreeg de wethouder van de provincie een fraai schilderij overhandigd met een beeltenis van de afgraving en de kinderen.
De gemeente Dalfsen ontvangt een subsidie van 160.000 euro voor cultuureducatie, daar was het scholenproject onderdeel van. Er was veel waardering voor het plan dat Dalfsen voor die subsidie moest aanleveren. “De betrokken ambtenaren verdienen zeker een compliment!” aldus Uitslag.

De documentaire over de Schat van Dalfsen, getiteld ‘Zoals wij’, zal nog één keer vertoond worden in Dalfsen. Daarna gaat de film overzees, naar een internationaal congres in de VS. Dat de vondsten in Dalfsen straks ook in de VS in beeld komen en mondiaal aandacht krijgt, is iets waar we best wel trots op mogen zijn” aldus wethouder Uitslag.
De vondsten gaan in 2019 deel uitmaken van de reizende expositie, genaamd ‘Piramides of the North’.

Na de expositie in het provinciaal Drents Museum in Assen reist de expositie verder door Europa.

Volgend jaar komt er overigens nog een conferentie over het schatgraven in Dalfsen.

Lees ook

Rode Kruis collecteweek

REGIO – Deze week is het de collecteweek van het Rode Kruis. Met een gift …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.