rick onderhoud

  Als je een Kia koopt, krijg je zeven jaar garantie. Dat lijkt heel mooi, maar om voor die garantie in aanmerking te blijven komen, moet je je auto onderhouden volgens het onderhoudsschema van Kia: jaarlijks een grote of kleine beurt. En daar hou ik niet zo van. Vloeistoffen bijvullen kan ik prima zelf en verder zoek ik de garage wel op bij een gek geluid of een storingslampje.

  De enige reden waarom Kia iedereen zeven jaar lang garantie kan geven, is omdat de meeste mensen zich wel houden aan het door Kia opgestelde onderhoudsschema. Als Kia ze roept, komen ze braaf hun auto inleveren en betalen ze honderden euro’s voor ‘onderhoud’. Ook al is er niets met dat ding aan de hand. Ik vind dat raar. Zouden die mensen ook in de sloot springen als Kia dat van ze vraagt?

  Omdat mijn auto gewoon rijdt, ik geen gek geluid hoor en er geen vreemde lampjes branden, stel ik het onderhoud nog even uit. Kia vindt dat niet leuk. Volgens hun schema hoort mijn auto al in hun garage te staan. Dus kreeg ik een mailtje. En nog een. En nog een. En toen gingen ze bellen. Twee keer, drie keer. En vorige week probeerden ze het voor het eerst met een brief.

  Ik reageer nog niet. De volgende stap is ongetwijfeld een persoonlijk bezoek en dat wil ik graag even rekken tot Kerst. Na jarenlang ouders en schoonouders wil ik namelijk wel een keer wat anders tijdens de kerstkalkoen: een gezellig onderhoud met de Kia-dealer.

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.