Home / politie dalfsen controleert jagers en sportschutters

politie dalfsen controleert jagers en sportschutters

Op Facebook laat Politie Dalfsen weten: “Omdat het hebben van een wapen de kans op ongelukken en geweld vergoot, is het in Nederland verboden om wapens te hebben of te gebruiken. Sportschutters of jagers mogen bepaalde wapens wel hebben en gebruiken als zij daarvoor de juiste vergunningen hebben. Een vergunning of akte kun je niet zomaar aanvragen bij ons. Voor een verlof tot schietsport moet je o.a eerst, minimaal 1 jaar, lid zijn van een erkende schietvereniging. Voordat je een jachtakte kunt krijgen moet je o.a. het diploma ‘jagen met geweer’ halen.

Vandaag bezochten wij in de gemeente Dalfsen jagers en schutters. Eens in de drie jaar kunnen zij onaangekondigd bezoek van ons verwachten. Daarbij inspecteerden wij of het wapen en de munitie veilig en gescheiden van elkaar in een kluis werden opgeborgen. En of alleen enkel het wapen en de munitie dat op de akte of vergunning voorkomt, in die kluis lag opgeslagen. Ook wilden wij zien of de wapens ontladen bewaard werden. Deze wijze van opslaan zou er voor moeten zorgen dat deze wapens niet ‘gebruiksgereed’ door de woning van de jager of schutter blijven slingeren. Zoals vaak het geval was ook vandaag, alles prima in orde!”

Lees ook

Ontwerp Omgevingsvisie Dalfsen 1.0 nu in te zien

DALFSEN – Het eerste concept Omgevingsvisie van de gemeente Dalfsen is vanaf heden tot en …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.