plaatselijk belang witharen heet nieuwe inwoners van harte welkom

    Melissa van Asselt mocht als eerste de speciale welkomsttas en bloemen in ontvangst nemen. Hoewel ze ervan op de hoogte was dat Robbin Hutten, voorzitter van Plaatselijk Belang Witharen, langs zou komen, was ze de afspraak totaal vergeten. Na geveld te zijn geweest door griep lag ze nog even uit te zieken op de bank toen hij op de stoep stond. Na verontschuldigingen van haar kant gaf Robbin tekst en uitleg over het reilen en zeilen in Witharen.

    Melissa was daar voor een groot gedeelte al van op de hoogte, omdat ze geboren en getogen is in Ommen. Haar man Gerhard, die uit Nunspeet komt, leerde ze nota bene kennen op de motorclub van Witharen. Na hun trouwen gingen ze in Nunspeet wonen, waar Gerhard een bouwbedrijf heeft. “We hebben daar acht jaar gewoond,” vertelt Melissa, “maar ik kon er niet aarden. Ik had echt heimwee, wilde heel graag terug deze kant op. Het liefst naar Witharen of Balkbrug, vanwege het groen, de ruimte en de kleine gemeenschap. We reden begin dit jaar door Witharen en toen zagen we dat dit huis te koop stond. Het bord was ’s morgens in de tuin gezet en ’s middags hadden we het al gekocht. We vinden het hier heerlijk! Ook voor onze dochters en de twee honden.”

    Hoewel de familie van Asselt al sinds juni aan de Tolhuisweg woont, moet er nog heel wat verbouwd worden. Deze week wordt ermee begonnen: een aanbouw, een nieuwe vloer en een nieuwe keuken.

    Plaatselijk Belang is blij met de nieuwe bewoners: het is gunstig voor de school, de kinderopvang en voor het organiseren van allerlei activiteiten. Maar niet alleen daarom worden nieuwe bewoners van Witharen van harte welkom geheten: PB Witharen hoopt dat ze zich snel thuis zullen voelen.